Неможливо уявити святкове застілля без закусок. З їх допомогою можна притупити почуття голоду, а якщо підійти до їх оформлення з фантазією, і стануть відмінною прикрасою столу.

Овочеві, м’ясні, з морепродуктами – різноманітність закусок на новий 2020 рік просто вражає уяву. Ви обов’язково знайдете ту, яка припаде до вподоби вам, домочадцям і гостям.
Фаршировані черрі з креветками
Вам буде потрібно:
- помідори черрі – 20 шт.;
- креветки королівські – 20 шт;
- сир вершковий – 200 г;
- олія соняшникова – 40 мл;
- часник – 2 зубчики;
- спеції – за смаком;
- зелень для прикраси.
Спосіб приготування
Готуємо всі інгредієнти зі списку вище. Креветки обсмажуємо в рослинному маслі з додаванням спецій і часнику. Якщо хочете приготувати більш корисну закуску, то морепродукти можна просто відварити в підсоленій воді до готовності.

Помідори моєму. Зрізаємо верхівку. Озброївшись чайною ложкою, видаляємо м’якоть. Підсолювати. Перевертаємо, щоб позбавити їх від зайвої рідини.
Кондитерський шприц (або мішок) наповнюємо вершковим сиром і начиняємо їм помідори на 2/3. Морепродукти очищаємо, залишивши хвостик. Вставляємо креветки. Декоруємо гілочками зелені.
Готово! Порада: вершковий сир можна замінити сирною масою, сиром Фета або м’якою бринзою. При бажанні в начинку можна покласти трохи часнику і/або зелені.
Міні-рулети з огірка з лососем і сиром
Вам будуть потрібні:
- лосось слабосоленный – 100 г;
- сир – 150 г;
- огірок свіжий – 1 шт;
- сіль;
- кріп або петрушка.
Спосіб приготування: кріп або іншу зелень моєму. Обсушуємо паперовим рушником. Дрібно ріжемо. З’єднуємо сир і кріп. Трохи підсолюємо. Рибу ріжемо кубиками середнього розміру. Огірок моєму. Обсушувати. Ріжемо на тонкі (буквально прозорі) смужки. Це зручно робити за допомогою овочечистки. На огірковий слайс викладаємо начинку. Звертаємо в рулет.

Вертикально ставимо рулетики на сервірувальну тарілку і зверху маємо шматочок риби.
Тарталетки з оселедцем
Вам будуть потрібні:
- філе слабосоленной оселедця – 200 г;
- пармезан – 65 г;
- яйця, зварені круто, – 2 шт;
- зелень (кріп, петрушка, кінза, зелена цибуля або інша) – невеликий пучок; майонез; тарталетки – 10 шт.
Спосіб приготування: Яйця чистимо. Ріжемо кубиками. Невеликими кубиками нарізаємо рибу. Пармезан натираємо на середній тертці. Зелень моєму. Обсушувати. Рубати. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти і заправляємо майонезом. Починаємо тарталетки і подаємо до столу.
Тарталетки з грибами і куркою
Вам будуть потрібні:
- гриби – 150 г;
- філе куряче варене – 100 г;
- цибуля ріпчаста – 100 г;
- масло вершкове – 50 г;
- яйця, зварені круто, – 3 шт.;
- олія рослинна – 2 ст. л.;
- майонез – приблизно 150 г;
- сіль, перець — за смаком;
- оливки, зелень для подачі;
- тарталетки – 13 шт.

Спосіб приготування: М’ясо птиці нарізаємо невеликими кубиками. Аналогічним способом розправляємося і з грибами. Лук чистимо. Кришити. У сковороді з’єднуємо 2 види масел. Обсмажуємо гриби з цибулею. Поки смажаться гриби, чистимо і нарізаємо яйця. У мисці з’єднуємо всі інгредієнти для закуски. Солимо, додаємо майонез. Добре перемішуємо. Залишаємо масу на 20-30 хвилин, а після наповнюємо тарталетки. Прикрашаємо зеленню і оливками.
Канапе з лососем
Вам будуть потрібні:
- хліб висівковий з насінням – 5 скибочок;
- кремчиз – 100 г;
- лосось слабосоленный – 100 г;
- болгарський перець або помідор – 1 шт.;
- оливки – 10 шт.;
- петрушка.
Спосіб приготування: Хліб нарізаємо трикутниками. Помідор/перець ріжемо соломкою. Кожну оливку починаємо сиром.
Лосось нарізаємо тонкими слайсами. Це зручніше зробити, якщо рибку попередньо відправити в морозильну камеру на півгодини. На слайс рибки викладаємо трохи сиру, перець/помідор і оливку.
Загортаємо рулетиком. Викладаємо на скибочки хліба, змащені сиром. Прикрашаємо зеленню.
Пінгвіни
Вам будуть потрібні:
- оливки – 20 шт;
- морква варена – 1 шт.;
- болгарський перець міні – 10 шт.;
- перепелині яйця – 10 шт.;
- майонез – 1 ст. л.
Спосіб приготування: Нарізаємо моркву кільцями товщиною 0,5 див. Вирізаємо в кожному трикутник. Їх не викидаємо. 10 оливок (брати необхідно ті, які без кісточок) розрізаємо в довжину навпіл.
У гурток моркви вставляємо шпажку. На неї насаджуємо відварене перепелине яйце, цілу оливку і перчик. Всередину оливки вставляємо трикутник з моркви. Проколюємо поперек яйце короткою шпажкою і з двох сторін прикріплюємо по одній половинці оливки.

На перчику майонезом малюємо хутро і помпон у ковпачка. У вас повинні вийти пінгвіни, як на фото вище.
Мандаринки
Вам будуть потрібні:
- яйця – 4 шт.;
- плавлені сирки – 3 шт.;
- морква – 2 шт.;
- часник – 3 зубчики;
- майонез – 200 г;
- зелень.
Спосіб приготування Сирки натираємо на тертці. Часник чистимо. Пропускаємо через прес. Яйця відварюємо круто. Натираємо на тертці. Зелень моєму. Рубати. Все підготовлене змішуємо і заправляємо майонезом.
Морква варимо до готовності. Натираємо на дрібній тертці. З сирно-яєчної маси формуємо кульки розміром приблизно як звичайний мандарин. Паніруємо кульки морквою. Надаємо форму мандаринок.

Додаємо листочки базиліка або лавра і вставляємо зірочку гвоздики. Цікава ідея: моркву можна замінити вареною буряком/крабовими паличками/картоплею і всім, на що вистачить фантазії, і тоді замість мандаринок у вас з’являться новорічні ялинкові кулі
Бутерброд з мишкою
2020 пройде під заступництвом металевого Щура. Ось чому в новорічну ніч буде доречно подати до столу закуску з символом наступаючого року. До того ж приготувати її досить просто з доступних інгредієнтів. Вам будуть потрібні:
- тостовий хліб-5 скибочок;
- сир тостовий-5 слайсів;
- яйця-5 шт.;
- ковбаса напівкопчена;
- масло вершкове;
- гвоздика;
- пір’я зеленої цибулі.
Спосіб приготування: Змащуємо хліб маслом. Викладаємо по парі кружечків ковбаси, зверху – сир. Яйця, які попередньо необхідно зварити круто, розрізаємо навпіл – це будуть тільця мишок.
З ковбаси формуємо вушка і хвостик гризуна. З гвоздики робимо очі і носик, а з пір’я цибулі – вусики. Оригінальні і прості бутерброди готові! Варіантів новорічних закусок, як бачите, існує маса. Вони відрізняються не тільки інгредієнтами, але і подачею.
Найчастіше з доступних продуктів можна створити справжній шедевр, який обов’язково прикрасить святковий стіл і викличе масу захоплених слів у всіх запрошених.