Торти на Новий 2023 рік

Традиційно справжньою окрасою святкового столу на Новий рік є домашній торт. При плануванні меню для зустрічі 2023 року досвідчені господині радять спочатку вибрати кілька варіантів, щоб заздалегідь випробувати рецепт, а в новорічну ніч здивувати гостей неймовірною феєрією смаку.

“Зимова вишня”

Для завершення новорічного застілля чудово підійде торт «Зимова вишня». Поєднання ніжної, м’якої текстури та легкої кислинки ягід якнайкраще підкреслить простоту та смак десерту, що обов’язково відзначать гості.

Торт до новорічного столу

Що необхідно:

  • папір для випічки – 1 аркуш;
  • ванілін – за смаком;
  • вишня (без кісточки) – 500 г;
  • борошно – 400-450 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукор – 450 г (тісто – 200 г, крем – 250 г);
  • вершкове масло (м’яке, кімнатної температури) – 250 г;
  • сметана – 1 л (тісто – 200 г, крем – 800 г);
  • сіль – 3 г.

Процес приготування:

  1. У мисці з’єднати сметану та розпушувач, добре перемішати.
  2. У чаші кухонного комбайна трохи збити масло|мастило|, далі додати|добавляти| цукор.
  3. Потроху ввести сметану, міксер нехай продовжує працювати на мінімальній швидкості.
  4. Невеликими порціями додати борошно, сіль та ванілін.

Етап приготування новорічного торта

  1. Після приготування тісто дістати з|із| ємності і добре розім’яти руками.
  2. Розділити на 15 частин, кожну загорнути у харчову плівку та поставити в холодильник на 3 години.
  3. Розморозити вишню в друшляку, дати соку стекти.
  4. Кожну кулю розкачати качалкою, додати начинку.

Приготування торта з вишнею

Щоб вишня не давала багато соку, її потрібно присипати трохи крохмалем.

  1. Загорнути трубочки, добре заліпити краї та обрізати їх.
  2. Випікати за температури 200 градусів Цельсія протягом 15-20 хвилин.
  3. Приготувати крем – збити разом сметану та цукор.
  4. Після остигання трубочок зібрати на блюді торт у вигляді будиночка або піраміди: перший рядок – 5 шт., другий – 4 шт., третій – 3 шт., четвертий – 2 шт., верхівка – 1 шт. Всі шари та «дах» рясно змастити кремом.
Читайте так само:  Листівки з Різдвом Христовим у 2023 році

Торт з вишнею

  1. Витримати у холодильнику 12 годин. Прикрасити мигдальними пластівцями та листочками м’яти.

Вишневий новорічний торт

“Зимова казка”

Гарний та елегантний торт із «засніженими» пудрою ягодами виглядає по-справжньому зимовим та ошатним. Бісквіт для нього можна приготувати в роз’ємній формі або чаші мультиварки. Рецепт зовсім нескладний, підходить навіть для господарок-початківців.

Торт із ягодами

Складові:

  • ванільний екстракт – за смаком;
  • журавлина – 300 г;
  • курячі яйця – 6 шт.;
  • молоко – 200 мл;
  • пшеничне борошно – 6 ст. л. (З верхом);
  • розморожена вишня – 400 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • цукор – 6 ст. л. (З гіркою);
  • пудра – крем (4 ст. л.), для ягід – 150 г, молоко – 4 ст. л.;
  • вершки з жирністю 33% – 500 мл;
  • сіль – 1 щіпка;
  • сир маскарпоне – 250 г.

Етапи роботи:

  1. Вишню поставити в друшляку для розморожування.
  2. У чаші кухонної машини збити яйця до утворення високої піни (приблизно 5 хвилин).
  3. Додати цукор, сіль та ванілін. Продовжити збивати.
  4. Борошно з’єднати з розпушувачем.
  5. Поступово втрутити її в яєчну суміш за допомогою силіконової лопатки (для кращого насичення киснем). Блендер у цьому процесі використовувати не рекомендується.

Для любителів шоколаду до бісквіту можна додати какао з розрахунку 2 ст. л. порошку замість 2 ст. л. борошна. Попередньо просіяти його, інакше не уникнути грудок.

  1. Змастити чашу мультиварки рослинним або вершковим маслом. При використанні роз’ємної форми (діаметром 24-25 см) необхідно застелити папером для випічки. Приготування в духовці – приблизно півгодини за температури 180 градусів Цельсія, у мультиварці – 1 година на режимі «Бісквіт» або «Випічка».
  2. Готовий корж відставити до остигання, після чого акуратно витягти з форми та розрізати на 2-3 частини залежно від його висоти.
  3. Підігріти молоко, розчинити у ньому 4 ст. л. цукрової пудри і просочити кожен із коржів.
  4. Охолоджені вершки збити, додати|добавляти| пудру. У випадку, якщо маса не збільшується в обсязі, можна використовувати загусник. З’єднати з маскарпоне та перемішати. Можна взяти будь-який із чиз сирів або філадельфію.
  5. На блюді розподілити трохи крему для фіксації нижнього шару.
  6. Далі кожен корж рясно змастити, додати|добавляти| вишню.
  7. За допомогою кондитерського шпателя вирівняти боки та поверхню зверху. Поставити на холод 6 годин.
  8. Журавлину перемішати з цукровою пудрою і прикрасити торт. Заздалегідь цього робити не варто, тому що ягоди пустять сік і декорування буде неакуратним.
  9. Через сито присипати пудрою.
Читайте так само:  Де зустріти Новий [nextyear] рік у Росії

Процес складання торта

Докладніше з усіма етапами приготування та збирання можна ознайомитися в авторському відео за посиланням:

«Ісанна»

Ідеальне поєднання вершків, кокосової стружки та молочного шоколаду обов’язково сподобається гостям за новорічним столом при зустрічі 2023 року. Торт Ісанна гідно займе почесне місце в меню, а покрокові фото допоможуть приготувати його швидко і безпомилково.

Новорічний торт у шоколаді

Компоненти для рецепту:

  • ванілін – 2 г;
  • курячі яйця – 4 шт.;
  • молочний шоколад – 300 г;
  • цукор – 300 г;
  • вершки (33%) – 300 г;
  • сіль – 1 щіпка;
  • стружка кокосу – 250 г.

Як зробити:
Крем для торта

  1. Збити цукор та яйця до отримання однорідної суміші, поставити на водяну баню. Головне, щоб її дно не діставало води.
  2. Постійно помішувати, нагріти до 60 градусів за Цельсієм.
  3. Зняти з вогню, збити занурювальним блендером або міксером до остигання.
  4. З’єднати яєчну суміш та кокосову стружку за 2-3 рази, ретельно перемішати.

Приготування новорічного торта

  1. Деко або прямокутну форму застелити пергаментним папером. Вилити тісто, розрівняти. Випікати протягом 20 хвилин|мінути| при 180 градусах Цельсія. Форму потрібно ставити у вже розігріту духову шафу. Готовність перевіряти бамбуковою шпажкою – зверху корж має бути сухий як безе, усередині – м’який.
  2. У сотейник із товстим дном налити вершки, додати шматки шоколаду. На невеликому вогні при постійному помішуванні суміш прогріти до однорідного стану. Не можна кип’ятити! Зняти з плити, накрити поверхню харчовою плівкою, зверху – кришкою і відставити для охолодження.
  3. Гострим ножем розрізати корж, що вийшов, на 3 частини. Шари, боки і верх рясно змастити ганашем. Шпателем вирівняти всю поверхню десерту.
  4. Збити яєчний білок і цукрову пудру, на щільному поліетилені або канцелярському файлі намалювати кондитерським корнетиком або конусом з відрізаним куточком прикраси – сніжинки, завитки. Після висихання зняти та декорувати ними поверхню десерту.
Читайте так само:  Кока-кола. Акція на Новий рік 2018 — 2019

Декор для новорічного торта

Медовий

Найпопулярнішим видом домашнього торта вважається медовик. Існує багато рецептів його приготування. Для зустрічі Нового 2023 варто зупинити свій вибір на легкому, красивому і доступному варіанті. Дотримуючись інструкцій на фото, можна здивувати гостей оригінальною подачею та оформленням.

Медовик на Новий рік

Що знадобиться:

  • борошно – 450-500 г;
  • натуральний мед – 1 ст. л.;
  • цукор-пісок – 200 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • яйця – 2 шт.

Для крему:

  • ванілін – за смаком;
  • молоко – 0,5 л;
  • борошно (можна крохмаль) – 2 ст. л.;
  • цукор – 200 г;
  • вершкове масло – 200 г;
  • яйця – 3 шт.

Як приготувати:

  1. Збити мед, цукор та яйця.
  2. Висипати в суміш соду, ретельно розмішати. На повільному вогні водяній бані при постійному помішуванні довести до збільшення обсягу в 2 рази.
  3. Вимкнути плиту, потроху ввести борошно.
  4. Замісити тісто (не повинне липнути до рук).

Етап приготування торта на Новий рік

  1. Розділити на 8 частин, розкотити тонкі пласти по 22,5 см у діаметрі.
  2. У духовці при 200 градусах Цельсія спекти коржі.
  3. Для приготування крему збити яйця, борошно та цукор.
  4. Окремо закип’ятити молоко і тонким струмком при постійному помішуванні влити в нього яєчну суміш. Коли крем починає загусати – зняти з плити.
  5. За допомогою…
Читайте також:

Додати коментар