Home Новий рік Що має бути на новорічному столі у 2023 році

Що має бути на новорічному столі у 2023 році

В 2019rik
0 коментар 0 перегляди

Незабаром ми маємо зустрічати 2023 рік чорного водяного Кролика, і саме час замислитися над тим, що має бути обов’язково на новорічному столі, а які страви не варто готувати цього разу.

Уподобання покровителя

За східним гороскопом 2023 рік пройде під знаком Кролика (Кота), тому і новорічне меню варто складати з урахуванням гастрономічних переваг нового покровителя.

Важливо! Продумуючи, що має бути на вашому столі в Новий 2023, варто відразу викреслити будь-які страви з кролятини. В якості альтернативи можна приготувати качку, індичку, молочне порося або запечену рибку.

Кролик – тварина травоїдна, тому акцент варто робити на зелені, овочах та фруктах. Природно, меню вашого Нового Року зовсім не повинно бути виключно вегетаріанським, але деякі м’ясні страви можна цілком замінити рибними, адже за в’єтнамським календарем ми зустрічатимемо рік Кота, а це його улюблені ласощі.

Пропонуємо до вашої уваги кілька ідей, які допоможуть зрозуміти, що приблизно має бути на святковому новорічному столі в 2023 році і скласти своє вишукане меню.

Салати

Центральне місце на новорічному столі завжди займають красиво оформлені та смачні салати. У 2023 році можна вибрати одразу кілька варіантів:

  • класичні легкі салати із свіжою зеленню;
  • улюблені салати з майонезом, оформлені у вигляді моркви або мордочки зайчика;
  • екстравагантні варіанти із морепродуктами.

Зелена екзотика

Легкий салат без майонезу зі свіжими огірками, помідорами та креветками – відмінна ідея для новорічного столу в 2023 році.

Що має бути на новорічному столі у 2023 році - салати

Складові:

  • очищена креветка середнього розміру – 350 г;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • огірки – 2-3 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • авокадо – 1 прим.;
  • петрушка;
  • винний оцет;
  • сіль, цукор, перець за смаком.

Креветки перед використанням необхідно обсмажити в маслі до золотистої скоринки. Інші інгредієнти можна нарізати кубиками різного розміру (залежно від ваших уподобань).

Аромат Провансу

Що має бути на новорічному столі у 2023 році – салати без майонезу

Складові:

  • сир фета – 80 г;
  • помідори – 2 шт.;
  • огірок – 1 шт;
  • консервована кукурудза – 250 г;
  • свіжий базилік;
  • лимонний сік – 2 сл.
  • соєвий оцет – 1 сл.
  • оливкова олія – 4 ст.л.;
  • мед – ½ ст.л.;
  • приправа “Прованські трави”;
  • сіль за смаком.

Перш ніж приступити до нарізування основних складових, залийте 1 ст. приправи оливковою олією. Поки ви будите готувати, масло настоїться і вбере аромат прованських трав. Далі овочі нарізаємо кубиками, додаємо рубані листя базиліку та кукурудзу. У масло, що настоялося, додаємо оцет, сік лимона, мед і трохи солі. Розмішуємо та відправляємо до овочів. Сир нарізаємо в останню чергу та гарно викладаємо зверху.

Салат соломка

Бажаєте здивувати гостей у 2023 році чимось особливим – поставте на стіл цей незвичайний салат із копченим сиром та куркою.

Що має бути на новорічному столі у 2023 році - салати з м'ясом та сиром

Складові:

  • копчений сир «кіска» – 200 р.;
  • копчена курка (можна замінити курячим шашликом з філе) – 200 г.;
  • маслини – 100 г;
  • огірок – 2 шт;
  • помідори – 3 шт;
  • майонез – 2 ст.
  • суміш перців – за смаком.

Усі складові необхідно нарізати тонкою соломкою (товщиною приблизно як сир у кіску). Для подрібнення огірків можна використовувати тертку для корейської моркви. Сік, що утворився при нарізанні помідорів, зберіть в окрему ємність і змішайте з приправою та майонезом. Заправте салат соусом, що вийшов, і відправте в холодильник на 1-2 години.

Рибне меню

Якщо ви вирішили догодити Коту, який за однією з версій східного календаря пануватиме у 2023 році, то обов’язково поставте на новорічний стіл смачну рибну страву. Ось кілька цікавих рецептів для вашого меню.

Лосось у тісті

Лосось – одна з найпопулярніших сьогодні риб. Якщо ви ще не придумали, чим прикрасити свій стіл на Новий Рік – пропонуємо вам рецепт красивої та неймовірно смачної новорічної страви з лосося.

Що має бути на новорічному столі у 2023 році – страва з лососем

Складові:

  • лосось (філе) – 900 г (2 філе);
  • готове піщане тісто – 500 г;
  • сирий жовток – 1 шт;
  • оливкова олія;
  • вершкове масло – 60 г;
  • лимон – 1 шт;
  • зерниста гірчиця – 1 сл.
  • свіжа зелень (кріп, базилік);
  • морська сіль та мелений перець за смаком;
Читайте так само:  Новий [nextyear] рік в Мінську

Змішайте: м’яке вершкове масло, цедру лимона, сіль, перець, а також подрібнене листя базиліку та кропу.

Підготуйте 2 філе риби, осушивши зайву вологу паперовим рушником, а потім посоливши і поперчивши. Змастивши одну частину гірчицею, а другу – приготовленою заправкою, з’єднайте їх разом.

Наступний етап – підготовка тесту. Розкотіть лист і змастіть внутрішній бік жовтком. Викладіть рибу на середину і загорніть. Перекладіть на лист, поверх фольги, змащеною оливковою олією. Зверху тісто змастіть жовтком, посоліть, поперчіть і зробіть кілька діагональних розрізів.

Запікати лосося необхідно в духовці при 200 ° C 20-25 хвилин.

Царська рибка

Справжньою окрасою новорічного столу у 2023 році може стати запечена в духовці стерлядь (делікатесна риба сімейства осетрових). Така страва точно зробить фурор на вашому святі!

Що має бути на новорічному столі у 2023 році – запечений осетр

Складові:

  • стерлядь – 1 шт. (близько 2 кг);
  • свіжі вершки – 1 склянка;
  • вершкове масло – 80 г.;
  • лимон – 1 шт.;
  • борошно – 1 ч. л.;
  • маслини;
  • сухе біле вино – 50 г;
  • морська сіль, мелений перець, сушена зелень чи інші спеції для запікання риби – на смак.

Етап 1 – підготовка риби. Стерлядь необхідно обробити (якщо цього не зробили у точці продажу) та ретельно вимити. Після цього осушити паперовими рушниками і натерти морською сіллю зі спеціями. Дати трохи просочитися, а потім залити розтопленим вершковим маслом і загорнути у фольгу та відправляємо у духовку.

Риба готуватися дуже швидко, тому при температурі 150 ° C буде більш ніж достатньо витримати її в духовці 10 хв. За цей час необхідно приготувати вершковий соус. Вершки +1 ч.л. борошна на повільному вогні доводимо до загусання. Після цього додаємо в соус біле вино, трохи солі та спеції.

Рибу розвертаємо, заливаємо соусом і відправляємо гасити ще 10 хвилин, знову загорнувши у фольгу. Якщо хочете отримати рум’яну скоринку, останні 5 хвилин|мінути| випікайте при відкритій фользі.

Готову стерлядь викладаємо на блюдо та прикрашаємо, як на фото. Варіантів оформлення царської рибки в мережі можна знайти величезну кількість.

Читайте так само:  Чи скасують новорічні канікули у [nextyear] році?

Форель із грибами

Найсмачніша страва для зустрічі Нового 2023 – запечена з грибами форель. Варто зауважити, що в даному рецепті можна використовувати практично будь-яку рибу сімейства лососевих, але саме форель виходить ніжною та соковитою.

Що має бути на новорічному столі у 2023 році – запечена форель

Складові:

  • риба – 700 г (філе);
  • кунжут, мигдаль та фундук – по 4 ст.л. кожного;
  • кінза – 5 гілочок;
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • чорний перець та морська сіль за смаком.

Для грибної подушки:

  • цибуля – 4 шт;
  • гриби печериці – 300 гр.;
  • бальзамічний оцет – 2 ст.
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • зелень петрушки;
  • мелений перець, сіль.

Філе розрізаємо на частини, солимо, перчимо і залишаємо трохи просочитися.

Готуємо суміш із кунжуту, мигдалю, фундуку, а також подрібненого листя кінзи.

Рибу викладаємо на деко, побризкане оливковою олією, також злегка підбризкуємо маслом і рясно присипаємо приготовленою раніше сумішшю. Запікаємо 8-10 хвилин|мінути| при температурі 170°C.

Подрібнену цибулю та нарізані скибочками гриби пасеруємо на сковороді до рум’яної скоринки, потім додаємо оцет, 4 ст.л. води, сіль, перець і гасимо ще 10 хвилин. У готові гриби додаємо подрібнене листя петрушки.

Подаємо рибу та гриби на одній тарілці, як показано на фото.

Оформлення столу

Крім того, що на новорічному столі 2023 року має бути багато зелені, тематику нового покровителя можна реалізувати в оформленні різноманітних страв. Ось кілька оригінальних ідей:

  • фаршировані яйця “зайчики”;
  • салат «морковка» (інгредієнти можуть бути різними);
  • салат «зайчик» (у плоскому форматі можна оформити будь-який варіант із майонезом, а об’ємного зайчика краще робити з «білочки»);
  • салат “рибка” (у вигляді лусочок залежно від рецепту можна використовувати кільця маслин або оливок, огірка, а також чіпси).

Пропонуємо поділитися своїми ідеями на тему, що має бути обов’язково на новорічному столі у 2023 році, додавши оригінальні варіанти оформлення та рецепти новорічних страв у коментарях.

Читайте також:

Вам також може сподобатися

Залишити коментар

News24 – найактуальніші новини України, які оновлюються кожної хвили 24 години на добу. Новини Екононіми, фінансів та передбачень на кожень день. Читайте останні новини та слідкуйте за нами

Вибір редакції

Останні новини