Що готувати на Новий 2020 рік?

 Якщо ще не вирішено, що готувати на Новий 2020 рік, Підбірка рецептів для новорічного столу допоможе скласти збалансоване меню зі смачних страв. Порадувати гостей і домочадців смакотою можна, використавши прості і доступні продукти, але меню краще скласти заздалегідь.

Новогодний праздничный стол

Гарячі страви

Жоден святковий стіл не обходиться без гарячих страв. Найчастіше їх готують з різних видів м’яса: свинини, яловичини, кролика, птиці, хоча можна використовувати овочі, гриби, крупи, морепродукти та інші продукти.

Фарширована курка

Якщо не знаєте, що готувати на Новий 2020 рік Пацюка, фарширована сухариками і овочами курка буде прикрасою новорічного столу і смачним частуванням для гостей. І хоча процес приготування тривалий, особливих кулінарних навичок не потрібно.

Фаршированная курица

Необхідні інгредієнти:

  • ціла тушка курки;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 2 стебла селери;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сушені трави або спеції для курки;
  • 1 яйце;
  • 1 невелика червона цибулина;
  • 3-4 скибочки білого хліба, сіль.

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте тушку курки. Вимийте, висушіть і добре натріть її сіллю і спеціями або травами зовні і всередині.

Відставте в сторону і займіться начинкою. Білий хліб наріжте невеликими кубиками і підсушіть в розігрітій духовці до золотистої скоринки. Поки хліб остигає, дрібно порізану цибулю і селеру з часником обсмажте на олії. Змішайте в мисці сухарики з обсмаженими овочами.

Додайте сире яйце і пару ложок води. Добре перемішайте. Додайте сіль і спеції. Покладіть всередину курки приготовлену начинку. Запікайте при температурі 220 градусів до готовності (45-60 хвилин).

Порада! Навколо курки можна розкласти овочі (брокколі, морква, картопля та ін.). Так не доведеться окремо готувати гарнір, а значить, вдасться заощадити час.

М’ясні гнізда з грибами

Ситним і смачним частуванням для гостей будуть і м’ясні гнізда. Готуються вони досить просто, тому з процесом впорається навіть починаюча господиня. До того ж буде потрібно простий набір продуктів.

Мясные гнезда

Необхідні інгредієнти:

  • 600 г фаршу (краще всього брати змішаний з свинини і яловичини, але можна взяти і тільки свинячий);
  • 2-3 шматочки батона;
  • 100 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 1 цибулина;
  • 100-150 г печериць;
  • сіль і перець;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 75-100 г сиру;
  • півпучка петрушки;
  • 1 ст. л. рослинного масла.
Читайте так само:  М'ясні страви на Новий 2020 рік

Спосіб приготування:

Замочіть в молоці скибочки батона. Очистіть гриби і дрібно порубати. Обсмажте їх разом з дрібно рубаним цибулею на рослинному маслі. При бажанні можна додати грибну приправу. Коли гриби охолонуть, змішайте їх зі сметаною. Фарш разом з батоном пропустіть через м’ясорубку. Додайте яйце і рубану петрушку, сіль, спеції. Вмішайте.

Сформуйте мокрими руками круглі котлети. Обваляйте їх в панірувальних сухарях і зробіть в кожному м’ясному кульці поглиблення. Викладіть гнізда на деко. Потім в кожне поглиблення покладіть грибну начинку. Зверху посипте тертим сиром і запікайте в духовці близько 20 хвилин, щоб гнізда зверху підрум’янилися.

Порада! Подавати можна з будь-яким гарніром.

Пангасіус під соусом «Бешамель»

Вважається, що господиня 2020 року Щур – невибаглива до їжі тварина, тому на стіл можна подавати не тільки м’ясні, але й рибні страви. Наприклад, можна порадувати рідних і друзів ніжною рибою, запеченою під соусом. Необхідні інгредієнти:

  • 700 г пангасіуса;
  • 2 цибулини; стакан молока;
  • 150 г сиру;
  • щіпка кориці;
  • 3 ст. л. рослинного масла;
  • 4 ст. л. пшеничного борошна, 30 г вершкового масла;
  • щіпка мускатного горіха.

Спосіб приготування:

Рибу наріжте порційними шматками. Посоліть, обваляйте в борошні і обсмажте на рослинному маслі до золотистої скоринки. Одну цибулину дрібно порубати. Розігрійте на сковороді вершкове масло і обсмажте цибулю до м’якості. Додайте 2-3 столові ложки борошна.

Постійно помішуючи, влийте на сковороду молоко. В кінці додайте спеції за смаком. Другу цибулину поріжте кільцями. Викладіть на деко. Зверху покладіть рибу і залийте все соусом. Посипте зверху тертим сиром. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів до появи рум’яної скоринки.

Порада! За цим рецептом можна приготувати будь-яку рибу, в тому числі горбушу, кету та ін.

Салати

Практично всі господині будуть готувати на новорічний стіл 2020 салати. Вони можуть відрізнятися способом приготування або продуктами, з яких зроблені.

Можна підібрати ситні варіанти, якщо серед гостей багато чоловіків, і приготувати легкі салати для жінок, які стежать за своєю фігурою.

«Снігова королева» з крабовими паличками

Якщо любите експерименти, спробуйте приготувати смачний і незвичайний салат з крабовими паличками.

Салат с крабовыми палочками

Необхідні інгредієнти:

  • 200 г крабових паличок;
  • 1 велике яблуко;
  • 4 варених яйця;
  • 100 г арахісу;
  • 200 г шинки;
  • 120-150 г майонезу;
  • 200 г плавленого сиру.
Читайте так само:  Плакати на Новий 2021 рік своїми руками

Спосіб приготування.

Білки відокремте від жовтків. Потріть їх окремо на тертці. Також потріть очищене яблуко і плавлений сир. Шинку і крабові палички поріжте дрібними кубиками. Арахіс обсмажте і подрібніть блендером. Всі інгредієнти, крім яблука, арахісу і половини білків, окремо змішайте з майонезом.

Далі викладайте салат шарами: сир, жовтки, крабові палички, яблуко, шинка, арахіс. Зверху викладіть білки з майонезом, а потім посипте все тертими білками. Перед подачею відправте на пару годин в холодильник. Прикрасьте на свій розсуд.

Салат з помідорами і креветками

Простий в приготуванні салат обов’язково припаде до смаку любителям морепродуктів. Щоб його зробити знадобитися трохи часу, але результат обов’язково сподобатися гостям.

Салат с помидорами и креветками

Необхідні інгредієнти:

  • пучок салат корн;
  • пучок руколи;
  • 0,5 кг королівських креветок;
  • оливкова олія;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3-4 помідори.

Спосіб приготування

Розморозьте і очистіть при необхідності креветки. Спочатку в розігрітій олії обсмажте крупно порізаний часник. Потім часник приберіть зі сковороди і відправте креветки. Обсмажуйте з двох сторін до золотистої скоринки. На велику тарілку викладіть промиту і просушену зелень.

Зверху викладіть порізані часточками помідори. Якщо використовуєте помідори черрі, досить розрізати їх на половинки. Додайте креветки. Порада! Щоб посилити смак салату, посипте зверху кедровими горішками. 

“Принц” з чорносливом в салаті

Незвичайне поєднання продуктів, що дарує неймовірну смакову насолоду.

Салат "черный принц"

Якщо хочете здивувати гостей, тоді рецепт цього салату відмінний варіант втілити задумане в життя. Необхідні інгредієнти:

  • 300 г вареної яловичини;
  • 3 маринованих огірка;
  • 250 г майонезу;
  • 100-150 г чорносливу без кісточки;
  • 1 ст. волоських горіхів;
  • 1 цибулина;
  • 3-4 варених яйця;
  • 150 г твердого сиру.

Спосіб приготування

Яловичину розберіть на волокна руками або поріжте тонкою соломкою. Встановіть кільце від форми для випікання на тарілку і викладіть яловичину. Змастіть майонезом. Цибулину потрібно заздалегідь порізати і замаринувати в оцті.

Наступним шаром викладіть маринований лук. Після викладіть терті на тертці огірки. Змастіть майонезом. Потім викладіть яйця, потерті на тертці. Полийте майонезом. Чорнослив залийте окропом на 5-10 хвилин.

Поріжте невеликими шматочками і покладіть на яйця. Потім викладіть тертий сир і змастіть майонезом. Потім рясно посипте салат рубаними волоськими горіхами. Надішліть салат в холодильник. Перед подачею приберіть кільце.

Читайте так само:  Витинанки (трафарети на вікна) на Новий 2021 рік

Закуски

Багато господинь бажають заздалегідь дізнатися, якої тварини буде 2020 рік, щоб вирішити, що готувати на новорічний стіл. Догодити щура, яка буде панувати в 2020 році, нескладно, так як вживає практично все. Хорошим варіантом будуть різні закуски. Нижче кілька цікавих рецептів.

Тарталетки з червоною рибою

 Готуватися закуска дуже швидко, але завдяки відмінному поєднанню смаків, обов’язково сподобається гостям. Необхідні інгредієнти:

  • 12 готових тарталеток;
  • 1 зубчик часнику;
  • невеликий пучок кропу;
  • 150-200 г сьомги;
  • 200 г вершкового сиру.
Тарталетки с красной икрой

Спосіб приготування

Часник і кріп дрібно порубати. 50-70 г слабосоленої сьомги дрібно порубати, а іншу рибу відкладіть в сторону. Змішайте в мисці вершковий сир, рубану рибу, часник і кріп. За допомогою кондитерського шприца в кожну тарталетку видавіть частину приготовленої суміші.

Порада! Якщо немає кондитерського шприца, використовуйте одноразовий щільний поліетиленовий пакет. Також заповнити тарталетки сумішшю можна ложкою. Решту рибу поріжте тонкими смужками і поверніть в трояндочки. На кожну тарталетку покладіть трояндочку з риби. Подавати на стіл можна відразу.

Пастрома з курки з медом

Для нарізки на новорічний стіл замість звичної ковбаси краще використовувати пастрому. Зробити її нескладно, але зайнятися процесом варто заздалегідь, так як м’ясу потрібно дати час добре просочитися. Необхідні інгредієнти:

  • 700-800 г курячого філе;
  • 8 горошин чорного перцю;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 4 горошини запашного перцю;
  • 700 мл води;
  • 2 лаврових листки;
  • 2 гвоздики.

Для глазурі:

  • 30 мл соєвого соусу;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 50 г меду;
  • 1 ст. л. готової гірчиці;
  • 1 ст. л. сухих спецій;
  • 4 зубчики часнику.

Спосіб приготування

Слід ще з вечора замаринувати курячу грудку. Для цього в воду додайте спеції, сіль і цукор. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Помістіть в маринад грудку. Накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12 годин.

На наступному етапі, коли курка просолиться, потрібно зробити глазур. У мисці змішайте гірчицю, мед, пропущений через прес часник, соєвий соус, спеції. Прянощі можна підбирати на свій смак. Можна використовувати чорний перець і паприку або готову суміш.

Помістіть м’ясо в миску з глазур’ю. Злегка помасажуйте його, а потім накрийте плівкою і відправте на 2-3 години в холодильник (можна більше). Щільно обв’яжіть грудку ниткою і відправте в духовку.

Запікайте при температурі 180 градусів близько години. Готовність перевіряйте проколом. Витікаюча рідина повинна бути прозорою. У процесі запікання кілька разів змастіть пастрому глазур’ю.

Порада! Подавати на стіл можна в теплому або остиглому вигляді

Читайте також:

Додати коментар