Що готувати на Новий 2020 рік?

 Якщо ще не вирішено, що готувати на Новий 2020 рік, Підбірка рецептів для новорічного столу допоможе скласти збалансоване меню зі смачних страв. Порадувати гостей і домочадців смакотою можна, використавши прості і доступні продукти, але меню краще скласти заздалегідь.

Новогодний праздничный стол

Гарячі страви

Жоден святковий стіл не обходиться без гарячих страв. Найчастіше їх готують з різних видів м’яса: свинини, яловичини, кролика, птиці, хоча можна використовувати овочі, гриби, крупи, морепродукти та інші продукти.

Фарширована курка

Якщо не знаєте, що готувати на Новий 2020 рік Пацюка, фарширована сухариками і овочами курка буде прикрасою новорічного столу і смачним частуванням для гостей. І хоча процес приготування тривалий, особливих кулінарних навичок не потрібно.

Фаршированная курица

Необхідні інгредієнти:

  • ціла тушка курки;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • 2 стебла селери;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сушені трави або спеції для курки;
  • 1 яйце;
  • 1 невелика червона цибулина;
  • 3-4 скибочки білого хліба, сіль.

Спосіб приготування:

Спочатку підготуйте тушку курки. Вимийте, висушіть і добре натріть її сіллю і спеціями або травами зовні і всередині.

Відставте в сторону і займіться начинкою. Білий хліб наріжте невеликими кубиками і підсушіть в розігрітій духовці до золотистої скоринки. Поки хліб остигає, дрібно порізану цибулю і селеру з часником обсмажте на олії. Змішайте в мисці сухарики з обсмаженими овочами.

Додайте сире яйце і пару ложок води. Добре перемішайте. Додайте сіль і спеції. Покладіть всередину курки приготовлену начинку. Запікайте при температурі 220 градусів до готовності (45-60 хвилин).

Порада! Навколо курки можна розкласти овочі (брокколі, морква, картопля та ін.). Так не доведеться окремо готувати гарнір, а значить, вдасться заощадити час.

М’ясні гнізда з грибами

Ситним і смачним частуванням для гостей будуть і м’ясні гнізда. Готуються вони досить просто, тому з процесом впорається навіть починаюча господиня. До того ж буде потрібно простий набір продуктів.

Мясные гнезда

Необхідні інгредієнти:

  • 600 г фаршу (краще всього брати змішаний з свинини і яловичини, але можна взяти і тільки свинячий);
  • 2-3 шматочки батона;
  • 100 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 1 цибулина;
  • 100-150 г печериць;
  • сіль і перець;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 75-100 г сиру;
  • півпучка петрушки;
  • 1 ст. л. рослинного масла.
Читайте так само:  Новий 2020 рік на Поклонній горі в Москві

Спосіб приготування:

Замочіть в молоці скибочки батона. Очистіть гриби і дрібно порубати. Обсмажте їх разом з дрібно рубаним цибулею на рослинному маслі. При бажанні можна додати грибну приправу. Коли гриби охолонуть, змішайте їх зі сметаною. Фарш разом з батоном пропустіть через м’ясорубку. Додайте яйце і рубану петрушку, сіль, спеції. Вмішайте.

Сформуйте мокрими руками круглі котлети. Обваляйте їх в панірувальних сухарях і зробіть в кожному м’ясному кульці поглиблення. Викладіть гнізда на деко. Потім в кожне поглиблення покладіть грибну начинку. Зверху посипте тертим сиром і запікайте в духовці близько 20 хвилин, щоб гнізда зверху підрум’янилися.

Порада! Подавати можна з будь-яким гарніром.

Пангасіус під соусом «Бешамель»

Вважається, що господиня 2020 року Щур – невибаглива до їжі тварина, тому на стіл можна подавати не тільки м’ясні, але й рибні страви. Наприклад, можна порадувати рідних і друзів ніжною рибою, запеченою під соусом. Необхідні інгредієнти:

  • 700 г пангасіуса;
  • 2 цибулини; стакан молока;
  • 150 г сиру;
  • щіпка кориці;
  • 3 ст. л. рослинного масла;
  • 4 ст. л. пшеничного борошна, 30 г вершкового масла;
  • щіпка мускатного горіха.

Спосіб приготування:

Рибу наріжте порційними шматками. Посоліть, обваляйте в борошні і обсмажте на рослинному маслі до золотистої скоринки. Одну цибулину дрібно порубати. Розігрійте на сковороді вершкове масло і обсмажте цибулю до м’якості. Додайте 2-3 столові ложки борошна.

Постійно помішуючи, влийте на сковороду молоко. В кінці додайте спеції за смаком. Другу цибулину поріжте кільцями. Викладіть на деко. Зверху покладіть рибу і залийте все соусом. Посипте зверху тертим сиром. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів до появи рум’яної скоринки.

Порада! За цим рецептом можна приготувати будь-яку рибу, в тому числі горбушу, кету та ін.

Салати

Практично всі господині будуть готувати на новорічний стіл 2020 салати. Вони можуть відрізнятися способом приготування або продуктами, з яких зроблені.

Можна підібрати ситні варіанти, якщо серед гостей багато чоловіків, і приготувати легкі салати для жінок, які стежать за своєю фігурою.

«Снігова королева» з крабовими паличками

Якщо любите експерименти, спробуйте приготувати смачний і незвичайний салат з крабовими паличками.

Салат с крабовыми палочками

Необхідні інгредієнти:

  • 200 г крабових паличок;
  • 1 велике яблуко;
  • 4 варених яйця;
  • 100 г арахісу;
  • 200 г шинки;
  • 120-150 г майонезу;
  • 200 г плавленого сиру.
Читайте так само:  Де зустріти Новий 2019 рік у Росії

Спосіб приготування.

Білки відокремте від жовтків. Потріть їх окремо на тертці. Також потріть очищене яблуко і плавлений сир. Шинку і крабові палички поріжте дрібними кубиками. Арахіс обсмажте і подрібніть блендером. Всі інгредієнти, крім яблука, арахісу і половини білків, окремо змішайте з майонезом.

Далі викладайте салат шарами: сир, жовтки, крабові палички, яблуко, шинка, арахіс. Зверху викладіть білки з майонезом, а потім посипте все тертими білками. Перед подачею відправте на пару годин в холодильник. Прикрасьте на свій розсуд.

Салат з помідорами і креветками

Простий в приготуванні салат обов’язково припаде до смаку любителям морепродуктів. Щоб його зробити знадобитися трохи часу, але результат обов’язково сподобатися гостям.

Салат с помидорами и креветками

Необхідні інгредієнти:

  • пучок салат корн;
  • пучок руколи;
  • 0,5 кг королівських креветок;
  • оливкова олія;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3-4 помідори.

Спосіб приготування

Розморозьте і очистіть при необхідності креветки. Спочатку в розігрітій олії обсмажте крупно порізаний часник. Потім часник приберіть зі сковороди і відправте креветки. Обсмажуйте з двох сторін до золотистої скоринки. На велику тарілку викладіть промиту і просушену зелень.

Зверху викладіть порізані часточками помідори. Якщо використовуєте помідори черрі, досить розрізати їх на половинки. Додайте креветки. Порада! Щоб посилити смак салату, посипте зверху кедровими горішками. 

“Принц” з чорносливом в салаті

Незвичайне поєднання продуктів, що дарує неймовірну смакову насолоду.

Салат "черный принц"

Якщо хочете здивувати гостей, тоді рецепт цього салату відмінний варіант втілити задумане в життя. Необхідні інгредієнти:

  • 300 г вареної яловичини;
  • 3 маринованих огірка;
  • 250 г майонезу;
  • 100-150 г чорносливу без кісточки;
  • 1 ст. волоських горіхів;
  • 1 цибулина;
  • 3-4 варених яйця;
  • 150 г твердого сиру.

Спосіб приготування

Яловичину розберіть на волокна руками або поріжте тонкою соломкою. Встановіть кільце від форми для випікання на тарілку і викладіть яловичину. Змастіть майонезом. Цибулину потрібно заздалегідь порізати і замаринувати в оцті.

Наступним шаром викладіть маринований лук. Після викладіть терті на тертці огірки. Змастіть майонезом. Потім викладіть яйця, потерті на тертці. Полийте майонезом. Чорнослив залийте окропом на 5-10 хвилин.

Поріжте невеликими шматочками і покладіть на яйця. Потім викладіть тертий сир і змастіть майонезом. Потім рясно посипте салат рубаними волоськими горіхами. Надішліть салат в холодильник. Перед подачею приберіть кільце.

Читайте так само:  Де і як провести корпоратив на Новий рік [year]?

Закуски

Багато господинь бажають заздалегідь дізнатися, якої тварини буде 2020 рік, щоб вирішити, що готувати на новорічний стіл. Догодити щура, яка буде панувати в 2020 році, нескладно, так як вживає практично все. Хорошим варіантом будуть різні закуски. Нижче кілька цікавих рецептів.

Тарталетки з червоною рибою

 Готуватися закуска дуже швидко, але завдяки відмінному поєднанню смаків, обов’язково сподобається гостям. Необхідні інгредієнти:

  • 12 готових тарталеток;
  • 1 зубчик часнику;
  • невеликий пучок кропу;
  • 150-200 г сьомги;
  • 200 г вершкового сиру.
Тарталетки с красной икрой

Спосіб приготування

Часник і кріп дрібно порубати. 50-70 г слабосоленої сьомги дрібно порубати, а іншу рибу відкладіть в сторону. Змішайте в мисці вершковий сир, рубану рибу, часник і кріп. За допомогою кондитерського шприца в кожну тарталетку видавіть частину приготовленої суміші.

Порада! Якщо немає кондитерського шприца, використовуйте одноразовий щільний поліетиленовий пакет. Також заповнити тарталетки сумішшю можна ложкою. Решту рибу поріжте тонкими смужками і поверніть в трояндочки. На кожну тарталетку покладіть трояндочку з риби. Подавати на стіл можна відразу.

Пастрома з курки з медом

Для нарізки на новорічний стіл замість звичної ковбаси краще використовувати пастрому. Зробити її нескладно, але зайнятися процесом варто заздалегідь, так як м’ясу потрібно дати час добре просочитися. Необхідні інгредієнти:

  • 700-800 г курячого філе;
  • 8 горошин чорного перцю;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 1 ст. л. солі;
  • 4 горошини запашного перцю;
  • 700 мл води;
  • 2 лаврових листки;
  • 2 гвоздики.

Для глазурі:

  • 30 мл соєвого соусу;
  • 2 ст. л. рослинного масла;
  • 50 г меду;
  • 1 ст. л. готової гірчиці;
  • 1 ст. л. сухих спецій;
  • 4 зубчики часнику.

Спосіб приготування

Слід ще з вечора замаринувати курячу грудку. Для цього в воду додайте спеції, сіль і цукор. Перемішайте, щоб сіль і цукор розчинилися. Помістіть в маринад грудку. Накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 12 годин.

На наступному етапі, коли курка просолиться, потрібно зробити глазур. У мисці змішайте гірчицю, мед, пропущений через прес часник, соєвий соус, спеції. Прянощі можна підбирати на свій смак. Можна використовувати чорний перець і паприку або готову суміш.

Помістіть м’ясо в миску з глазур’ю. Злегка помасажуйте його, а потім накрийте плівкою і відправте на 2-3 години в холодильник (можна більше). Щільно обв’яжіть грудку ниткою і відправте в духовку.

Запікайте при температурі 180 градусів близько години. Готовність перевіряйте проколом. Витікаюча рідина повинна бути прозорою. У процесі запікання кілька разів змастіть пастрому глазур’ю.

Порада! Подавати на стіл можна в теплому або остиглому вигляді

Читайте також:

Додати коментар