Салати на Новий 2020 рік

Зазвичай на новорічному столі крім основної страви і закусок, присутній як мінімум 1-2 салату. Новий 2020 рік-це рік щури, а гризуни невибагливі в їжі. Тому можна особливо не морочитися з приводу інгредієнтів.

Новогодние салаты

Залишилося лише вирішити, який варіант вам потрібен простий, дієтичний або екстравагантний для гурманів? Наступні рецепти допоможуть з вибором.

Прості рецепти

Що зазвичай потрібно господиням-щоб блюдо було смачним, продукти-доступними, а приготування не займало багато часу. Решта – справа смаку. Комусь подобається курка і ананаси, іншим – риба і морепродукти.

Салат з куркою і ананасами

Інгредієнти:

  • куряче філе – 300 г;
  • апельсини – 2 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • сік лимона – 2 ст. л.;
  • сік апельсина – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • петрушка – маленький пучок.
Салат украшенный в виде елочки

Куряче філе порізати на середні шматочки, щоб можна було зручно наколювати на вилку. Добре розігріти сковороду і обсмажити шматочки до золотистої скоринки. В кінці посолити і додати дрібно нарізаний часник. Дати охолонути.

Апельсин очистити від шкірки, кісточок і плівок. Нарізати середніми часточками (приблизно однакового розміру з куркою). Авокадо також очистити від шкірки і кісточки. Нарізати часточками. Змішати м’ясо, апельсини і авокадо.

Залити заправкою: сік лимона і апельсина, мед, оливкова олія. Посипати дрібно нарзан петрушкою.

Салат з беконом та помідорами черрі

 Інгредієнти:

  • бекон – 5 скибочок;
  • салат Ромен – середній пучок;
  • помідори черрі – 100 г;
  • кукурудза консервована – 100 г;
  • сир фета – 100 г;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • яблучний оцет – 1 ст. л.;
  • сік лимона – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ч. л.

Бекон порізати кубиками і обсмажити на сковорідці. Дати охолонути на паперовому рушнику. Салат добре промити, висушити і порвати на шматочки середнього розміру. Помідори розрізати навпіл.

Новогодние салаты украшенные в виде снеговика

Сир фета нарізати невеликими кубиками. Все змішати, додати кукурудзу і залити заправкою: масло, оцет, сік лимона і цукор.

Читайте так само:  Сценарій на Новий 2021 рік Бика

Салат з винограду і руколи

Інгредієнти:

  • великий пучок руколи;
  • виноград – 200 г;
  • авокадо – 1 шт.;
  • смажені волоські горіхи – 50 г;
  • 1 маленька червона цибулина;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ст. л.;
  • сіль і перець за смаком.

Зерна граната для декору Руколу добре промити, порвати на великі шматки. Кожну ягоду винограду розрізати навпіл. Авокадо очистити і нарізати шматочками. Горіхи крупно порубати. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Замаринувати їх в бальзамічному оцті на 10 хвилин.

Змішати всі інгредієнти. Декорувати зернами граната.

«Лісовик»

Інгредієнти:

  • 2 курячі грудки або філе;
  • 400 г маринованих шампіньйонів;
  • 1 велика цибулина;
  • 0,5 склянки подрібнених волоських горіхів;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 2 яйця;
  • зелена цибуля,
  • петрушка;
  • майонезний соус.

Приготування: Курку відварити в підсоленій воді, а після того, як вона охолоне, дрібно нарізати. Яйця зварити круто, остудити в холодній воді. Очистити шкаралупу і натерти. Сир подрібнити на крупній тертці.

Цибулю і гриби порізати і підсмажити до золотистої скоринки, посолити. Зелень порубати. Перемішати всі продукти і заправити майонезом. Для краси можна викласти суміш у формі вінка. Для цього на центр тарілки поставте склянку і акуратно сформуйте навколо нього коло з салату.

Стакан приберіть і прикрасьте блюдо гілочками кропу, петрушки, оливками, або насінням граната.

«Біла шубка» з тунця

Цей варіант також називається «Мімоза з тунцем». Для його приготування знадобляться:

  • 1 банка консервованого тунця у власному соку;
  • 4 варених яйця;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • майонез, або йогурт;
  • зелень.

Порада: щоб зробити блюдо більш поживним і збільшити його обсяг, можна додати картоплю. Варіант без картоплі є більш дієтичним. Підготовка інгредієнтів: Яйця і моркву необхідно зварити.

Відокремте жовтки від білків і натріть окремо на дрібній тертці. Сир теж слід натерти. Відкрийте консерви і розімніть рибу виделкою. Наріжте дрібно цибулю. Якщо хочете прибрати його гіркоту, то обдайте овоч окропом. Салат викладається пошарово. Кожен шар змащується майонезом. Спершу викладаємо розім’ятий тунець. Зверху тунця-натертий білок.

Читайте так само:  Різдвяні ярмарки в Європі в [year] році

Не забуваємо присолювати і змащувати. Далі – подрібнену цибулю. Третій шар – натертий сир, а четвертий – жовтки. Процес можна повторити 1-2 рази. Зверху полити майонезним соусом і прикрасити зеленню. Якщо під рукою є свіжий огірок, то можна прикрасити верхівку кружечками огірка. Перед подачею блюдо бажано охолодити в холодильнику.

«Мишка» з кальмаром і плавленим сирком

Це незвичайний салат, як з боку складу, так і в оформленні, але разом з тим його дуже просто готувати. Головний інгредієнт – м’ясо кальмара. Можна купити заморожену тушку, або копченого кальмара.

Салат праздничный

Залежно від цього, вийде різний смак. Складові:

  • кальмар – близько 300-400 г;
  • яйця – 2-3 шт. (зварені круто);
  • плавлений сирок – 2 шт.;
  • 1 цибулина;
  • майонез;
  • маслини і морквина – для оформлення.

Порада: для додання салату свіжості можна додати 1 огірок або яблуко. Приготування: копчене м’ясо готове до вживання, а ось морозиво доведеться розморозити і зварити. Вариться кальмар не довго – всього 2 хвилини.

М’ясо слід опускати вже в киплячу воду! Варений і нарізаний кубиками кальмар з’єднати з цибулею, натертими яйцями і сирком. Посолити, залити соусом і перемішати. Далі потрібно сформувати зі звичайного салату Новорічний, сформувавши з нього мишку (ну або щура – символ 2020 року). Зверху її ще раз можна змастити тонким шаром майонезу, або посипати тертим білком.

Робимо очі і носик з оливок, а вушка – зі скибочки морквини. В якості хвостика підійде шматочок кальмара, а вусики можна зробити з гілочок зелені.

Корисні святкові рецепти

Для тих, хто захоплений правильним харчуванням і турбується про свою фігуру, найкраще підійдуть рецепти з цього розділу. Вони низькокалорійні, корисні, але в той же час смачні.

Читайте так само:  Прикраса кабінету до Нового 2020 року

Сирний кошик

Вам знадобиться:

  • селера – 3 стебла, листя салату;
  • 50 г горіхів;
  • 1 зелене яблуко;
  • грудка індички – 150 г;
  • сир – 200 г;
  • виноград – 50 г;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • часник – за смаком;
  • сметана – 2-3 ст. л.
Сырная праздничная тарелка

Відразу необхідно приготувати кошики, в які будемо викладати наша страва. 200 г сиру вистачить приблизно на 2 кошики. Натираємо його на крупній тертці і ділимо на 2 частини. На цьому етапі можна додати часник, тоді кошик стане ароматною. Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо не дуже товстим шаром коло з сиру.

Відправляємо деко в розігріту духовку на кілька хвилин, щоб сир розплавився, але не підгорів. Поки сирна маса не застигла, потрібно виготовити з неї кошик. Для цього знадобиться банку.

Піднімаємо пергамент і кладемо його зверху банки, створюючи необхідну форму, як це показано на фотографії. Ставимо кошик остигати в прохолодне місце, наприклад, на балкон.

А поки вона остигає, робимо безпосередньо салат: Грудку відварити і порізати кубиками. Нарізати яблука. Роздрібнити горіхи ножем. Подрібнити селеру. Розрізати виноградини навпіл, і прибрати кісточки. Нарізати латук. Приготувати заправку: змішати сметану з лимонним соком, сіллю і перцем. Змішуємо компоненти салату і викладаємо його в кошик. Зверху можна посипати цю красу кунжутом.

Салат з полуницею та смаженою куркою

 Склад:

  • куряча грудка – 1-2 шт. в залежності від розміру;
  • жменька бебі шпинату;
  • червоний лук – половинка;
  • полуниця – 5-7 шт.;
  • половина авокадо;
  • мигдальні пелюстки – 1 ст. л. без гірки;
  • фета – 80-100 р.
Салат с клубникой и курицей

Для маринаду: 3 ст. л. оливкової олії; 2 ст. л. бальзамічного оцту; сушені італійські трави, сіль, перець – за смаком. Для початку необхідно замаринувати м’ясо. Готуємо маринад з перерахованих продуктів і умочуємо в нього грудку цілком. Залишаємо мінімум на 15 хвилин в холодильнику.

Смажимо м’ясо (можна цілком) на оливковій олії до повної готовності. За рахунок оцту м’ясо буде мати красиву коричневу скоринку. Викладаємо в миску добре вимите листя шпинату.

Читайте також:

Додати коментар