Прості салати на Новий 2021 рік

Новий рік вважається сімейним торжеством, для святкування якого традиційно накривають стіл з безліччю смачних страв. В сучасному ритмі життя прості салати на Новий 2021 рік стають справжньою паличкою-виручалочкою, коли хочеться приготувати щось смачне, але часу на це немає.

Нижче представлені кілька простих рецептів салатів на Новий 2021 рік, які можна використовувати при складанні святкового меню або брати за основу для створення власних кулінарних шедеврів.Новий рік вважається сімейним торжеством

Буряк і сир фета

Це швидкий і легкий салат на Новий 2021 рік, який не тільки смачний, але і корисний. Інгредієнти:

  • 1 велика варена буряк (можна купити вже відварену або зварити вдома самостійно);
  • 100 г сиру фета;
  • пучок шпинату;
  • 1 ч. л. кунжуту;
  • оливкова олія.

Буряк порізати кубиками 1х1 см, висипати в миску. Також порізати кубиками сир фета. Шпинат добре промити, відрізати кінчики, нарізати листя соломкою товщиною до 0,5 см. Все додати до Буряка. Кунжут обсмажити на сухій сковорідці (можна використовувати млинцеву). Дати трохи охолонути і всипати до решти складових.

Важливо! Кунжут смажиться дуже швидко, тому його не можна залишати без уваги.

Додати в блюдо оливкову олію, добре перемішати. Сіль додавати не обов’язково, оскільки сир фета вже солоний.Буряк і сир фета

Листковий салат з курки та грибів

Інгредієнти:

  • 2 шт. копчених курячих окостів (або іншої частини: грудка, стегна);
  • 4 шт. відварених курячих яєць;
  • 300 г свіжих печериць;
  • 2 шт. невеликих цибулин (або одна велика);
  • 3 шт. солоних огірків;
  • грецький йогурт;
  • 100 г твердого сиру.

Курячі окосту, варені яйця, огірки порізати кубиками і розкласти в різні тарілки. Печериці і цибулю добре промити, порізати великими кубиками. Обсмажити на рослинній олії. Дати охолонути.

Викладати складові шарами в салатницю або кулінарне кільце шарами, змащуючи кожен шар йогуртом:

  1. Курка.
  2. Гриби з цибулею.
  3. Яйце.
  4. Огірок.
  5. Тертий твердий сир.

Важливо! Печериці будуть ароматні, якщо не знімати з них шкірку.Листковий салат з курки та грибів

Креветки з помідорами

Інгредієнти:

  • 300 г варених очищених креветок;
  • 2 шт. середніх свіжих помідорів;
  • 100 г пармезану;
  • 2 шт. варених яєць;
  • майонез або грецький йогурт (дієтичний варіант);
  • часник (за бажанням).

Креветки заздалегідь відварити (або розморозити вже готові) і остудити. Нарізати невеликими шматочками. Залежно від розміру креветки досить її розрізати на 2-3 частини. Помідори і яйця порізати кубиками.

Читайте так само:  Новий рік в Санкт-Петербурзі - Палацова площа

Сир натерти на дрібну тертку. Помістити все в миску, посолити за смаком і перемішати з йогуртом або майонезом. Якщо використовується часник, то його заздалегідь видавлюють в соус і тільки потім перемішують з інгредієнтами. Можна також додати зелень: листя салату, зелену цибулю, руколу, петрушку.Креветки з помідорами

Авокадо з бринзою

Інгредієнти:

  • 200 г бринзи;
  • 1 шт. авокадо;
  • 1 свіжий помідор;
  • пучок листя салату (можна використовувати мікс);
  • жменю зелених оливок без кісточок і добавок;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 2-3 ст. л. оливкової олії.

Бринзу порізати на кубики 1х1 см. з авокадо видалити кісточку, зрізати шкірку або дістати м’якоть ложкою, порізати на шматочки. Листя салату добре промити, порвати руками. Оливки розрізати навпіл. Все змішати в одній салатниці, додавши заправку: оливкова олія і лимонний сік.

Блюдо можна не солити, оскільки бринза додасть йому солоний смак.Авокадо з бринзою

Салат з шинки і квасолі

Інгредієнти:

  • 500 г готової червоної квасолі (консервованої);
  • 200 г шинки;
  • пучок петрушки або руколи;
  • 1 шт. червоної цибулини;
  • майонез.

З консерви з квасолею злити воду, висипати вміст в миску. Шинку нарізати кубиками, додати до квасолі. Зелень добре промити, промокнути від води, порізати не дуже дрібно. Цибулину нарізати півкільцями.

Використовується червоний лук, оскільки він не такий злий, як звичайні білий. Можна спробувати його на смак, якщо відчувається сильна гіркота, то вже порізану цибулину слід обдати окропом. Посоливши. Додати майонез і перемішати.

Домашній майонез

Інгредієнти (потрібно занурювальний блендер):

  • 1 сире куряче яйце;
  • 1 ст. л. гірчиці (можна звичайною або французької);
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 1 ч. л. цукру, 1/4 ч. л. солі;
  • 300 мл олії (оливкової) олії.

Основні складові помістити в чашу і почати збивати занурювальним блендером, потроху додаючи масло тонкою цівкою. Поступово суміш почне густіти, перетворюючись в класичний соус.

Читайте так само:  Передбачення на Новий 2020 рік жартівливі

Важливо! Домашній майонез не обробляється термічно, тому необхідно купувати яйця у перевірено Постачальника.

Домашній йогурт

Інгредієнти (бажано використовувати спеціальну йогуртницю):

  • 1 л молока (жирність 2,5-3,2%);
  • бактерії (їх можна купити в аптеці або супермаркеті).

Молоко нагрівають до температури не більше 40С. Щоб перевірити температуру без градусника, можна занурити в нього палець (попередньо помивши): молоко буде відчуватися ні холодною, ні гарячою, а ледве-ледве теплим. Висипати в нього одну порцію бактерій.

Перемішавши. Рідина розлити по банках (якщо використовується йогуртниця), або укутати закриту каструлю в ковдру і поставити в тепле місце. Йогурт буде готовий через 7-9 годин.Домашній йогурт

Читайте також:

Додати коментар