Новорічне меню 2020 року

Новорічний стіл повинен рясніти стравами, оскільки вважається, чим багатше застілля, тим щасливіше буде наступний рік. Ось чому багато господинь починають думати про меню за кілька місяців і включають у нього як мінімум одне гаряче блюдо, пару закусок, кілька салатів і обов’язково десерт.

Праздничный новогодний стол

Загальні рекомендації

В 2020 році головним тотемом буде білий металевий Щур. Це всеїдна тварина, що значно полегшує завдання господиням. Тому готувати можна які завгодно страви. Важливо, щоб на новорічному столі в 2020 була різноманітність, що дуже порадує Щура. Готувати слід з якісних і натуральних продуктів, оскільки це і корисно для здоров’я, і задобрить щура, яка любить смачно поїсти.

Рекомендується використовувати для столу зернові, які так подобаються покровительці 2020 року. Якщо господиня не планує готувати каші, то буде досить поставити на стіл красиву тарілочку з зерном на свій смак. У 2020 рік щури не слід використовувати такі продукти для новорічного свята, як білокачанна капуста, редис і бобові. З них не рекомендується готувати святкові страви.

Покровителька року їх не любить і може образитися. Краще звернути увагу на прості новорічні рецепти.

Основні страви

За східним календарем 2020 року протегує металевий Щур. Гризун невибагливий в їжі, тому на гаряче можна подати і рибу, і м’ясо, і курку, і овочі.

Запечена скумбрія

Інгредієнти на 4 порції:

  • скумбрія – 2 риби середніх розмірів;
  • лимонний сік – 2 ст. л.;
  • цедра лимона – 1 ч. л.;
  • ароматні трави: розмарин, чебрець, орегано;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль і перець;
  • рослинна олія – 3 ст. л.
Запеченная рыба

В окремій мисочці змішати масло, всі приправи, дрібно нарізаний часник і цедру лимона. Відставити в сторону на 10 хвилин. Рибу необхідно почистити: прибрати нутрощі, відрізати голову і хвіст, почистити ножем шкуру.

Читайте так само:  Новорічні побажання, своїми словами на 2021 рік Бика

Добре промити. Далі рясно обмазати сумішшю масла і приправ з двох сторін і всередині. Викласти рибу в жароміцний посуд з високими бортами, застелену пергаментом (наприклад, гусятницю).

Запікати 20 хвилин в духовці при температурі 200С. Готову охолоджену рибу полити лимонним соком.

Овочева лазанья

Вам будуть потрібні:

  • морква – 3 шт.;
  • помідори – 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • цукіні – 1 шт.;
  • перець болгарський -1 шт.;
  • листи для лазаньї – 350 г;
  • оливкова олія – 4 ст. л.;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сир сирний – 150 г;
  • сир твердих сортів – 130 г, шпинат – 1 пучок;
  • базилік – 1 невеликий пучок;
  • спеції – за смаком.

Спосіб приготування: Морква, цукіні і перець миємо. Нарізаємо невеликими кубиками. У блендері до однорідного стану подрібнюємо помідори, масло оливкове і базилік.

Нарізані кубиками овочі обсмажуємо на оливковій олії до появи золотистої скоринки, попередньо додавши до них трохи спецій. На завершення кладемо подрібнений шпинат. Після того, як приготовані овочі охолонуть, подрібнюємо їх в блендері. Додаємо сирний сир. Перемішувати.

Запеченная овощная лазанья

Збираємо блюдо. На дно форми для запікання викладаємо трохи томатного соусу, листя лазаньї, начинку, потім знову томатний соус, листи пасти. Чергуємо до тих пір, поки всі інгредієнти не опиняться в ємності. Останній шар – листя лазаньї. Посипаємо все тертим сиром.

Відправляємо в духовку, прогріту до 180 градусів, на 40-50 хвилин. Готову лазанью ділимо на порційні шматки і прикрашаємо листям базиліка.

М’ясний рулет

Вам будуть потрібні:

  • свиняча вирізка – 2 кг;
  • шинка – 0,3 кг;
  • яйця-2 шт.;
  • груші-2 шт.;
  • огірок солоний – 1 шт.;
  • волоські горіхи – 1 стакан;
  • біле вино;
  • спеції;
  • рослинна олія.
Читайте так само:  Новий 2019 рік в Костромі

Спосіб приготування: М’ясо моємо. Обсушувати. Маринуємо свинину в суміші вина і спецій протягом 2 годин. Гострим ножем розрізаємо м’ясо у формі книжки. Ядра волоського горіха обсмажуємо на сухій сковороді протягом 10 хвилин.

Праздничный мясной рулет

Половину волоських горіхів і подрібнюємо в крихту і змішуємо з сирими яйцями до отримання однорідної маси. Відправляємо до яєць залишилися горіхи, груші, нарізані скибочками, і подрібнені огірочки. На м’ясо викладаємо слайси шинки, зверху-яєчно-горіхову начинку. Загортаємо рулетом.

Фіксуємо кулінарною ниткою. Змащуємо зверху соняшниковою олією. Обертаємо харчовою плівкою і залишаємо на чверть години. Після закінчення зазначеного часу відправляємо рулет в духовку, прогріту до 180 градусів на 1 годину.

В процесі запікання не зайвим буде періодично поливати рулет соком, що виділяється.

Запечений короп

Вам будуть потрібні:

  • короп – тушка вагою приблизно 2 кг;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • печериці – 200 г;
  • лимон – 1/2 шт.;
  • зелень (петрушка або інша) – за смаком;
  • масло рослинне;
  • спеція.

Спосіб приготування

Цибулю чистимо. Нарізаємо півкільцями. Гриби чистимо. Дрібно рубаємо. Пасеруємо цибулю. Виймати. У тому ж маслі до м’якості обсмажуємо гриби. До овочів відправляємо посічену зелень і спеції. Перемішувати. Рибу моєму. Потрошити. Видаляємо зябра.

Натираємо карпа спеціями і фаршируємо приготовленої начинкою. Скріплюємо краю зубочистками або зшиваємо. Зовні в тушці робимо надрізи і вставляємо в них скибочки лимона і скроплюємо її цитрусовим соком. Відправляємо в духовку. Готуємо при температурі 200 градусів 25 хвилин.

Салати

Крім гарячого на святковому столі повинен бути салат, бажано не один. Радимо не обмежуватися стандартними Олів’є і Оселедцем під шубою, адже є й інші цікаві і не менш смачні рецепти.

Ялинкова іграшка

Ядра волоського горіха подрібнюємо в блендері. Шинку ріжемо соломкою. Сир натираємо на крупній тертці. Яйця чистимо. Відокремлюємо 2 білка. Залишки натираємо на крупній тертці. Листя петрушки моєму. Обсушувати. Дрібно рубаємо. Яблуко натираємо на тертці. Змішуємо з іншими продуктами.

Читайте так само:  Що можна і що не можна готувати на Новий 2020 рік ?

Часник чистимо і пропускаємо через прес. Відправляємо в салат. Заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо. На плоску тарілку або блюдо викладаємо салат у формі півсфери. Посипаємо тертими білками.

Декоруємо гранатом або за бажанням (кукурудзою, горошком, зеленню або жовтком).

Червона шапочка

Картоплю чистимо. Натираємо на тертці. Викладаємо на тарілку. Приправляємо спеціями. Змащуємо майонезом. Курку ріжемо кубиками і викладаємо на картоплю. Солимо, перчимо і змащуємо майонезом. Горіхи рубаємо. Викладаємо на курку. Сир натираємо на тертці.

Невелика кількість прибираємо в сторону, він буде потрібно для прикраси, інше розподіляємо на горішках. Змащуємо майонезом. Тепер черга тертої моркви. Завершальний шар – натерті на тертці яйця. Рясно змащуємо салатик зверху майонезом, надаючи салату форму шапки.

Декоруємо зернами граната, а «хутряну галявину» і «помпон» виготовляємо з сиру. Прибираємо на деякий час салатик в холодильник для просочення.

Читайте також:

Додати коментар