Напої до столу на Новий 2020 рік

Плануючи свято, варто завчасно продумати, які гарячі і холодні напої будуть подані до столу на Новий 2020 рік. Якщо хочете здивувати гостей, пригостіть їх не тільки покупним алкоголем, а й незвичайними коктейлями.

Бокалы шампанского на новый год

Приготувати їх можна практично з будь-яких інгредієнтів. Підбирайте цікаві рецепти алкогольних і безалкогольних напоїв в залежності від особистих уподобань.

Легкий алкоголь

Складно уявити новорічне застілля без алкоголю. Обов’язковий атрибут на столі – шампанське.

Подають його охолодженим до 6-8 градусів і обов’язково у високих келихах. Щоб шампанське не грілося, його бажано помістити в відерце з льодом.

Порада! До шампанського добре підходять фрукти, сирна нарізка або канапе з червоною ікрою.

Легкий женский алкоголь

Для жінок подають і інші легкі алкогольні напої:

  1. Вино. Добре для новорічної ночі підійде червоне солодке або домашнє плодове вино. Подавати його варто з гарячими м’ясними стравами, сиром або фруктами. Можна зупинити вибір і на білому вині, але подавати його потрібно обов’язково холодним (близько 10 градусів). Відмінною закускою будуть морепродукти, птиця, овочі, приготовані на грилі.
  2. Вермут. Добре підходить і для самостійної подачі, і для приготування коктейлів. Перед подачею потрібно охолодити до температури 8-10 градусів. Дуже добре поєднується з сирами, оливками, фруктами.
  3. Мартіні. Це популярний вид вермуту. Відмітна особливість – м’який смак і аромат полину. Для подачі слід використовувати широкий келих. Мартіні подають з оливками або часточкою лимона в келиху.

Міцний алкоголь

Чоловіки переважно будуть пити міцні алкогольні напої на новий 2020 рік. Це може бути:

Бурбон в стаканах
  1. Коньяк. Подається в келихах на низькій ніжці. Його прийнято гріти в долонях, щоб розкрився весь аромат. Зазвичай п’ють його невеликими ковтками, не закушуючи, хоча можна подати канапе, м’ясо або сир.
  2. Віскі або бурбон. Подають міцний напій в спеціальних келихах з товстим дном. Охолоджують його кубиками льоду або спеціальними камінчиками. Закушувати, як і коньяк, не прийнято.
  3. Джин. Має м’який смак, тому вживають його не тільки чоловіки, але і жінки. Має характерний аромат ялівцю. Подають з копченою рибою, фруктовою нарізкою або сиром.
  4. Бренді. Наливають в коньячні келихи. При бажанні можна розбавити тоніком або льодом. Подають з м’ясними закусками.
  5. Горілка. Один з найпопулярніших спиртних напоїв. Важливо купувати якісний продукт. Щоб попередити похмілля, слід закушувати м’ясними і ситними стравами.
Читайте так само:  Новий 2019 рік в Мінську

Для святкового столу також можна придбати шоколадний або фруктовий лікер. Подавати його можна практично з будь-якою закускою.

Варто врахувати, що солодкий напій більше люблять жінки. Коктейлі і холодні напої якщо складно вирішити, які прохолодні напої приготувати на новий 2020 рік, тоді робіть коктейлі і лимонади.

Коктейль з бренді

Для приготування цього алкогольного коктейлю потрібно взяти:

  • 45 мл бренді;
  • 200 г цукру;
  • 100 мл води;
  • 1-2 ч. ложки тертого шоколаду;
  • 30 мл вершки;
  • лід.

З цукру і води в сотейнику зваріть сироп. Для однієї порції коктейлю потрібно 10 мл приготованого сиропу. Поки він остигає, натріть шоколад на дрібній тертці. Шейкер заповніть кубиками льоду.

Додайте вершки, бренді, сироп, чайну ложку тертого шоколаду. Інтенсивно потрясіть шейкер кілька хвилин, щоб інгредієнти перемішалися. Залиште на 5-7 хвилин. Процідіть напій через ситечко, посипте тертим шоколадом зверху і відразу пригощайте гостей.

Піна Колада

Готується Піна Колада легко, зате припаде до смаку навіть вишуканому гурману. Завдяки поєднанню кокосового присмаку з ніжністю і фруктовими нотками, коктейль стане головною стравою на святковому столі.

Коктейль Пина Колада

Інгредієнти:

  • 0,5 кг м’якоті ананаса;
  • 200 кокосових вершків;
  • 150 мл білого рому;
  • 125 мл рому Малібу;
  • 75 мл ананасового соку;
  • півсклянки льоду.

Очищений стиглий ананас поріжте шматочками і відправте в блендер. Додайте лід і сік. Добре все збийте, щоб вийшла однорідна кашка. Додайте ром (обидва види) і кокосові вершки. Ще раз збийте і розлийте по високих келихах. Прикрасьте скибочкою ананаса і подайте на стіл.

Порада! Якщо немає кокосових вершків, стружку або м’якоть кокоса залийте склянкою теплої води. Залиште на час, а після добре збийте блендером. Надішліть однорідну суміш в холодильник. Через час кокосове молоко почне розшаровуватися. Верхня частина і буде вершками.

Імбирний лимонад з м’ятою

Щоб приготувати освіжаючий напій, потрібно підготувати наступні інгредієнти:

  • 3 лайма;
  • пучок м’яти;
  • 50 г кореня імбиру;
  • 200 г білого цукру;
  • 4 лимона;
  • 1 стіл. ложка коричневого цукру;
  • лимонну цедру.
Читайте так само:  Фанти на Новий 2021 рік
Два стакана имбирного лимонада

Технологія приготування: Змішайте білий цукор зі склянкою води в каструлі. Доведіть до кипіння. Додайте натертий корінь імбиру. Відразу поставте каструлю в миску з льодом. З 3-х лимонів і всіх лаймів видавіть сік. Влийте в каструлю з сиропом. Додайте лимонну цедру і відправте в холодильник на півгодини.

Лимон наріжте тонкими скибочками. Змішайте з рубаною м’ятою в глечику. Трохи потолките. Залийте лимонадом. Додайте 2-4 склянки чистої води або газованої води з льодом.

Грог з медом і яблуком

 Любителі солодкого оцінять легкий і гарячий грог, приготований з додаванням меду. Потрібно взяти:

  • 1 л яблучного соку;
  • 2 стіл. ложки вершкового масла;
  • 250 мл світлого рому;
  • 15-20 г кориці;
  • чверть склянки меду;
  • чверть чайної ложки мускатного горіха.

Готується грог швидко і легко. Всі інгредієнти, крім рому, змішайте в каструлі. Відправте на вогонь, кип’ятіть 5-7 хвилин. Зніміть з плити і додайте ром. Відразу подайте на стіл.

Збитень

Пряний збитень з медом – це корисний, зігріваючий напій, яким можна пригостити і дорослих гостей, і молодше покоління.

Сбитень из сухофруктов

Для його приготування знадобиться:

  • 1 л води;
  • щіпка гвоздики;
  • 2/3 склянки цукру;
  • 150 г меду;
  • 4 лаврових листочків;
  • 0,5 ч. л. меленої кориці;
  • трохи кардамону і меленого імбиру.

Розтопіть в гарячій воді цукор і мед. Варіть на невеликому вогні сбитень близько 10 хвилин. Пінку відразу знімайте. Додайте спеції і млоїте ще 5 хвилин, а потім вимкніть вогонь. Укутайте каструлю і залиште на 30 хвилин. Подавайте гарячим.

Читайте також:

Додати коментар