М’ясні страви на Новий 2020 рік будуть практично на кожному святковому столі. Господиня року Щур вважається тваринам всеїдним. І хоч до хижаків вона не відноситься, буде рада закусок і гарячих страв з телятини, баранини, свинини, птиці.

Особливих обмежень немає. Головне, щоб м’ясо було нежирним. Бажано віддавати перевагу частуванням з простих і доступних продуктів.
М’ясні клубочки
Оскільки Щур любить різну випічку, новорічні страви в 2020 році можна доповнити м’ясними клубочками з листковим тестом. Закуска смачна і ситна. Незвично виглядає на святковому столі, хоча готується просто. З продуктів слід взяти наступне:
- 0,5 кг фаршу;
- 0,5 кг листкового тіста;
- 1 зубчик часнику;
- трохи солі;
- 1 цибулина;
- 100 г твердого сиру;
- одне яйце;
- кунжут;
- перець або спеції.

Для клубочків підійде будь-який фарш-зі свинини, яловичини або навіть курки. Все залежить від особистих переваг і побажань. Головне, щоб фарш був нежирним. Цибулю і часник дрібно порубати, а після додайте до перемеленого м’яса. Також додайте сіль, яйце і перець.
При бажанні можна додати улюблені трави або спеції. Добре все перемішайте. Тісто розкачайте і наріжте тонкими смужками. Сир потріть. З фаршу сформуйте середнього розміру кульки. Посипте їх з усіх боків сиром, а після обмотайте тестом.
Смужки з тестом слід намотувати, як нитки на клубок. Покладіть зроблені клубочки на змащене деко. Посипте кунжутом і відправте в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів, поки тісто не стане красивого золотистого кольору. Хорошим доповненням до страви стануть свіжі овочі.
Свинина з чорносливом і курагою
І хоча для приготування страви потрібно трохи часу і зусиль, його смакові якості легко задовольнять навіть самого вишуканого гурмана.

Щоб порадувати гостей соковитою і ніжною свининою, потрібно підготувати наступні інгредієнти:
- цілий шматок м’яса на 1,2-1,5 кг;
- 12-15 шт. кураги;
- 12-15 шт. чорносливу без кісточки;
- 2 стіл. ложки коника;
- третина склянки води;
- 3 стіл. ложки сметани або майонезу;
- 130-150 г твердого сиру;
- щіпка мускатного горіха;
- щіпка солі;
- трохи чорного перцю;
- 20 г свіжого імбиру;
- 1,5 чайної ложки сухої гірчиці в зернах.
Готується свинина поетапно: Промиті сухофрукти залийте коньяком і водою. Додайте подрібнений імбир. Надішліть на невеликий вогонь. Тушкуйте, поки рідина повністю не випаруватися.
Потім займіться м’ясом. Промийте його і зробіть надрізи майже на всю ширину через кожні 2 см. всередині розрізи варто змастити сметаною або майонезом. Всередину кожного розрізу покладіть по кілька сухофруктів і тонкому скибочці сиру. З 2 ложок майонезу або сметани, спецій і гірчиці слід приготувати соус.
Обмажте їм свинину з усіх боків, а після на пару годин відправте в холодильник. Цього часу буде достатньо, щоб м’ясо добре промаринувалося. Запікайте при температурі 200 градусів 1,5 години, накривши фольгою. Потім зніміть фольгу і продовжуйте запікати 15-20 хвилин, щоб свинина підрум’янилася.
Новорічна качка з рисом і мигдалем
Оскільки Щур любить крупи, бажано на новорічний стіл 2020 року приготувати м’ясні страви з рисом, гречкою або іншими крупами.

Хорошим частуванням і справжньою окрасою столу стане фарширована качка. Потрібно мінімальний набір продуктів:
- качка;
- 200 г мигдалю;
- 0,5 кг будь-якого фаршу;
- 250 г рису;
- 2-3 ложки майонезу;
- сіль;
- кориця, мускатний горіх, перець.
Спочатку добре вимийте тушку качки, обдайте окропом, а потім обсушити паперовою серветкою або рушником. Натріть птицю сіллю і перцем. Залежно від особистих переваг можна використовувати звичайний чорний перець або суміш перців.
Любителям гостренького не забороняється посипати качку чилі. Потім намажте тушку майонезом і відправте в холодильник хоча б на 2 години, але можна і більше. Рис відваріть до напівготовності.
Мигдаль злегка обсмажте на олії. Додайте корицю, мускатний горіх, сіль, рис і фарш. Все перемішайте. Зашийте качці горло, заповніть приготовленої рисовою сумішшю.
Рясно ще раз змастіть майонезом. Загорніть тушку в фольгу і відправте в духовку, попередньо нагрів її до 200 градусів. Через годину потрібно трохи зменшити температуру і відкрити фольгу. Запікайте ще 30-40 хвилин, поки не з’явиться золотиста скоринка.
Подавати блюдо на стіл потрібно в гарячому вигляді. Плюс фаршированої качки в тому, що не потрібно окремо готувати гарнір.
Тушкована яловичина з соєвим соусом
Якщо немає часу стояти біля плити цілий день (особливо актуально для господинь, які працюють 31 грудня), можна приготувати просте і смачне блюдо з яловичини.

Слід взяти доступні продукти:
- Півкілограма яловичини (буде потрібно м’якоть);
- Один лук;
- 3 зубчики часнику;
- 2 стіл. ложки кунжутного масла;
- Один помідор;
- 50 мл соєвого соусу;
- 1 чайна ложка меду;
- перець.
М’ясо промийте і обсушити. Поріжте невеликими шматочками. Лук поріжте чверть кільцями або півкільцями, помідори великими часточками. Розігрійте сковороду. Додайте масло.
Якщо немає кунжутного масла, використовуйте оливкове або інше рослинне масло.
Відправте в сковороду яловичину і підготовлені овочі. Додайте соєвий соус. Тушкуйте на повільному вогні близько години, накривши сковороду кришкою. Зазвичай овочі і м’ясо пускають досить соку, тому додавати воду не потрібно.
Через годину додайте до м’яса рубаний часник, мед і перець. Продовжуйте гасити без кришки, поки вся рідина повністю не випарується. Подавати слід в гарячому вигляді. Хорошим доповненням до яловичини стануть свіжі овочі.
Каре ягняти з розмарином
Серед рецептів м’ясних страв, які можна приготувати на Новий 2020 рік, варто звернути увагу на ніжне каре ягняти. З його приготуванням без проблем впорається навіть починаюча господиня, а от смак страви не залишить байдужими гостей. Спочатку слід підготувати інгредієнти:
- 1 кг каре ягняти;
- пучок свіжого розмарину;
- 1-2 лука;
- 3 зубчики часнику;
- 100 мл червоного вина;
- 250 мл м’ясного бульйону;
- 3 палички кориці;
- сіль і перець за смаком;
- 3 стіл. ложки оливкової олії.
Промийте каре і розділіть його на порції. Кожен шматочок натріть сіллю і перцем. Перемішайте з гілочками розмарину і оливковою олією. Відставте на годину, щоб м’ясо промаринувалося.
По закінченню вказаного часу обсмажте реберця до золотистої скоринки в сотейнику або глибокій сковороді з товстим дном. Попередньо гілочки розмарину слід прибрати.
Додайте до смаженій м’ясу червоне вино і бульйон і тушкуйте на невеликому вогні 40 хвилин. Тим часом рубані цибулю і часник обсмажте на сковороді.
Сильно засмажувати овочі не варто. Коли з’явиться злегка золотистий Колір, зніміть з вогню.
Додайте до овочів бульйон, в якому гасилося каре, а після подрібніть все блендером. Злегка посоліть. Залийте приготованим соусом реберця. Тушкуйте ще 10 хвилин.
Після додайте корицю і дайте потушиться 5-10 хвилин. Бажано на стіл блюдо подавати не відразу, щоб м’ясо натягнулося ароматом кориці.