М’ясні страви на Новий 2020 рік

М’ясні страви на Новий 2020 рік будуть практично на кожному святковому столі. Господиня року Щур вважається тваринам всеїдним. І хоч до хижаків вона не відноситься, буде рада закусок і гарячих страв з телятини, баранини, свинини, птиці.

Праздничное запеченное мясо

Особливих обмежень немає. Головне, щоб м’ясо було нежирним. Бажано віддавати перевагу частуванням з простих і доступних продуктів.

М’ясні клубочки

Оскільки Щур любить різну випічку, новорічні страви в 2020 році можна доповнити м’ясними клубочками з листковим тестом. Закуска смачна і ситна. Незвично виглядає на святковому столі, хоча готується просто. З продуктів слід взяти наступне:

  • 0,5 кг фаршу;
  • 0,5 кг листкового тіста;
  • 1 зубчик часнику;
  • трохи солі;
  • 1 цибулина;
  • 100 г твердого сиру;
  • одне яйце;
  • кунжут;
  • перець або спеції.
Блюдо Мясные шарики

Для клубочків підійде будь-який фарш-зі свинини, яловичини або навіть курки. Все залежить від особистих переваг і побажань. Головне, щоб фарш був нежирним. Цибулю і часник дрібно порубати, а після додайте до перемеленого м’яса. Також додайте сіль, яйце і перець.

При бажанні можна додати улюблені трави або спеції. Добре все перемішайте. Тісто розкачайте і наріжте тонкими смужками. Сир потріть. З фаршу сформуйте середнього розміру кульки. Посипте їх з усіх боків сиром, а після обмотайте тестом.

Смужки з тестом слід намотувати, як нитки на клубок. Покладіть зроблені клубочки на змащене деко. Посипте кунжутом і відправте в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів, поки тісто не стане красивого золотистого кольору. Хорошим доповненням до страви стануть свіжі овочі.

Свинина з чорносливом і курагою

 І хоча для приготування страви потрібно трохи часу і зусиль, його смакові якості легко задовольнять навіть самого вишуканого гурмана.

Запеченный свиной рулет с сухофруктами

Щоб порадувати гостей соковитою і ніжною свининою, потрібно підготувати наступні інгредієнти:

  • цілий шматок м’яса на 1,2-1,5 кг;
  • 12-15 шт. кураги;
  • 12-15 шт. чорносливу без кісточки;
  • 2 стіл. ложки коника;
  • третина склянки води;
  • 3 стіл. ложки сметани або майонезу;
  • 130-150 г твердого сиру;
  • щіпка мускатного горіха;
  • щіпка солі;
  • трохи чорного перцю;
  • 20 г свіжого імбиру;
  • 1,5 чайної ложки сухої гірчиці в зернах.
Читайте так само:  Різдвяні ярмарки в Європі в [year] році

Готується свинина поетапно: Промиті сухофрукти залийте коньяком і водою. Додайте подрібнений імбир. Надішліть на невеликий вогонь. Тушкуйте, поки рідина повністю не випаруватися.

Потім займіться м’ясом. Промийте його і зробіть надрізи майже на всю ширину через кожні 2 см. всередині розрізи варто змастити сметаною або майонезом. Всередину кожного розрізу покладіть по кілька сухофруктів і тонкому скибочці сиру. З 2 ложок майонезу або сметани, спецій і гірчиці слід приготувати соус.

Обмажте їм свинину з усіх боків, а після на пару годин відправте в холодильник. Цього часу буде достатньо, щоб м’ясо добре промаринувалося. Запікайте при температурі 200 градусів 1,5 години, накривши фольгою. Потім зніміть фольгу і продовжуйте запікати 15-20 хвилин, щоб свинина підрум’янилася.

Новорічна качка з рисом і мигдалем

Оскільки Щур любить крупи, бажано на новорічний стіл 2020 року приготувати м’ясні страви з рисом, гречкою або іншими крупами.

Запеченная утка

Хорошим частуванням і справжньою окрасою столу стане фарширована качка. Потрібно мінімальний набір продуктів:

  • качка;
  • 200 г мигдалю;
  • 0,5 кг будь-якого фаршу;
  • 250 г рису;
  • 2-3 ложки майонезу;
  • сіль;
  • кориця, мускатний горіх, перець.

Спочатку добре вимийте тушку качки, обдайте окропом, а потім обсушити паперовою серветкою або рушником. Натріть птицю сіллю і перцем. Залежно від особистих переваг можна використовувати звичайний чорний перець або суміш перців.

Любителям гостренького не забороняється посипати качку чилі. Потім намажте тушку майонезом і відправте в холодильник хоча б на 2 години, але можна і більше. Рис відваріть до напівготовності.

Мигдаль злегка обсмажте на олії. Додайте корицю, мускатний горіх, сіль, рис і фарш. Все перемішайте. Зашийте качці горло, заповніть приготовленої рисовою сумішшю.

Рясно ще раз змастіть майонезом. Загорніть тушку в фольгу і відправте в духовку, попередньо нагрів її до 200 градусів. Через годину потрібно трохи зменшити температуру і відкрити фольгу. Запікайте ще 30-40 хвилин, поки не з’явиться золотиста скоринка.

Подавати блюдо на стіл потрібно в гарячому вигляді. Плюс фаршированої качки в тому, що не потрібно окремо готувати гарнір.

Тушкована яловичина з соєвим соусом

Якщо немає часу стояти біля плити цілий день (особливо актуально для господинь, які працюють 31 грудня), можна приготувати просте і смачне блюдо з яловичини.

Читайте так само:  Як прикрасити кімнату на Новий 2021 рік?
Кусочки тушеной телятины

Слід взяти доступні продукти:

  • Півкілограма яловичини (буде потрібно м’якоть);
  • Один лук;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 стіл. ложки кунжутного масла;
  • Один помідор;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • 1 чайна ложка меду;
  • перець.

М’ясо промийте і обсушити. Поріжте невеликими шматочками. Лук поріжте чверть кільцями або півкільцями, помідори великими часточками. Розігрійте сковороду. Додайте масло.

Якщо немає кунжутного масла, використовуйте оливкове або інше рослинне масло.

Відправте в сковороду яловичину і підготовлені овочі. Додайте соєвий соус. Тушкуйте на повільному вогні близько години, накривши сковороду кришкою. Зазвичай овочі і м’ясо пускають досить соку, тому додавати воду не потрібно.

Через годину додайте до м’яса рубаний часник, мед і перець. Продовжуйте гасити без кришки, поки вся рідина повністю не випарується. Подавати слід в гарячому вигляді. Хорошим доповненням до яловичини стануть свіжі овочі.

Каре ягняти з розмарином

Серед рецептів м’ясних страв, які можна приготувати на Новий 2020 рік, варто звернути увагу на ніжне каре ягняти. З його приготуванням без проблем впорається навіть починаюча господиня, а от смак страви не залишить байдужими гостей. Спочатку слід підготувати інгредієнти:

  • 1 кг каре ягняти;
  • пучок свіжого розмарину;
  • 1-2 лука;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 мл червоного вина;
  • 250 мл м’ясного бульйону;
  • 3 палички кориці;
  • сіль і перець за смаком;
  • 3 стіл. ложки оливкової олії.

Промийте каре і розділіть його на порції. Кожен шматочок натріть сіллю і перцем. Перемішайте з гілочками розмарину і оливковою олією. Відставте на годину, щоб м’ясо промаринувалося.

По закінченню вказаного часу обсмажте реберця до золотистої скоринки в сотейнику або глибокій сковороді з товстим дном. Попередньо гілочки розмарину слід прибрати.

Додайте до смаженій м’ясу червоне вино і бульйон і тушкуйте на невеликому вогні 40 хвилин. Тим часом рубані цибулю і часник обсмажте на сковороді.

Сильно засмажувати овочі не варто. Коли з’явиться злегка золотистий Колір, зніміть з вогню.

Додайте до овочів бульйон, в якому гасилося каре, а після подрібніть все блендером. Злегка посоліть. Залийте приготованим соусом реберця. Тушкуйте ще 10 хвилин.

Читайте так само:  Подарунок бабусі на Новий 2020 рік

Після додайте корицю і дайте потушиться 5-10 хвилин. Бажано на стіл блюдо подавати не відразу, щоб м’ясо натягнулося ароматом кориці.

Читайте також:

Додати коментар