Меню на Новий рік 2021

Підготовка до новорічного свята нелегке завдання. Складність полягає в тому, що необхідно приготувати страви, які сподобаються не тільки гостям, рідним і близьким, але і символу майбутнього року. Багато господинь не уявляють, яким має бути меню на Новий рік 2021. Що готувати нове і цікаве до майбутнього свята.Підготовка до новорічного свята нелегке завдання

Загальні вимоги

Згідно китайської міфології в 2021 році Кабан поступається влада Бику. Це означає, що господині можуть зітхнути з полегшенням. Це тварина не настільки вимогливий до їжі і тому догодити її не складе праці. Існує думка, що тотем майбутнього року всеїдний. Однак, не варто забувати, що він досить перебірливий, тому не слід готувати все підряд. До того ж, це тварина не позбавлена почуття прекрасного. Виходячи з цього, страви повинні бути різноманітними і красиво оформленими. Готувати до 2021 року можна будь-які продукти:

  • всі види м’яса, за винятком свинини;
  • будь-яку рибу;
  • всі види птиці;
  • дичину, за винятком кабана;
  • велика різноманітність овочевих і фруктових страв; будь-які зернові (каші);
  • хлібобулочні вироби і десерт.

Вже згадувалося про кохання Свині до краси. Буде непогано, якщо всі страви будуть прикрашені свіжою зеленню; кропом, петрушкою, кінзою, зеленою цибулею і т. д. Також не варто забувати, що Свинка буде жовтою. У зв’язку з цим для прикраси підійдуть інгредієнти жовтого кольору:

  • кукурудза;
  • яєчний жовток;
  • сир;
  • цитрусові фрукти;
  • жовті фрукти і т. п.

І ще важлива деталь – всі страви повинні бути максимально натуральними. Не допускається використання фастфудів і напівфабрикатів. Буде дуже добре, якщо всі страви будуть приготовані своїми руками, починаючи від простого салату і, кінчаючи тортом. Варто зазначити, що у господині року існують і улюблені страви. Мова йде про крупах. Вони також повинні бути присутнім на святковому столі. Наприклад, рис або пшоно можна використовувати для приготування різних салатів. Гречаною кашею можна фарширувати качку.Загальні вимоги

Приклад новорічного меню 2021

Грузинське Чанахи

Приготування: баклажани кубиками, солимо і залишаємо на 20 хвилин, щоб овочі пустили сік. Потім промиваємо баклажани в проточній воді і видаляємо зайву рідину. Нарізаємо кубиками: м’ясо, картопля, цибуля, помідори. Натираємо крупно моркву. Кладемо в керамічний горщик: м’ясо, картопля, сині, моркву, цибулю і томати. Воду можна не доливати.

Читайте так само:  Ідеї на Новий рік 2019

Поміщаємо горщики в духовку на дві години. Витягуємо посуд з духовки, додаємо измельченный1 часник, лавровий лист, томати і відправляємо в духовку ще на 20 хвилин. Готову страву прикрашаємо січеною зеленню.

Філе з курки з абрикосами

Приготування: Маринуємо філе. Для цього посипаємо м’ясо спеціями і сіллю і залишаємо на півгодини. Натираємо на дрібній тертці сир. Робимо посередині філе надріз і вивертаємо м’ясо. Кладемо на філе консервовані абрикоси і посипаємо їх сиром. Звертаємо готове м’ясо в рулети і скріплюємо зубочисткою. Смажимо рулети з усіх сторін в сотейнику. Залишилися абрикоси режим на шматочки і викладаємо на м’ясо разом з соком. Тушкуємо страву ще 40 хвилин.

Дорада з овочами

Приготування: Режим кубиками цибулю, помідори, кільцями-болгарський перець. Натираємо на середній тертці моркву і подрібнюємо зелень. Обсмажуємо овочі в невеликій кількості рослинного масла протягом трьох хвилин з додаванням спецій. Готуємо соус відповідно з зазначеними інгредієнтами. Чистимо рибу: видаляємо нутрощі, відрізаємо плавці. Наповнюємо порожнину риби підготовленими овочами і змащуємо соусом. Запікаємо виріб в духовці протягом 50 хвилин при 180 градусах. Перед подачею прикрашаємо страви цитрусовими.

Курячий салат з авокадо

Приготування: Відварюємо філе, остуживаем і нарізаємо кубиками. Також режим сир, огірки і кільцями – цибулю. Очищаємо авокадо, виймаємо кісточки і режим кубиками. Готуємо заправку у відповідності з інгредієнтами. Салат рвемо руками на невеликі шматочки. Змішуємо їх з усіма інгредієнтами і додаємо спеції.

Грибний салат з куркою

Приготування: Моєму стегенця, натираємо сіллю, додаємо часник і спеції. Кладемо на курку шавлія і загортаємо у фольгу. Кладемо м’ясо в духовку і запікаємо одну годину при 180 градусах. Охолоджуємо готову курку, відокремлюють від кісток і наріжте на дрібні шматочки. Пасируем цибулю в невеликій кількості олії. Додаємо гриби і смажимо до зникнення вологи. Варимо яйця натираємо їх на тертці. Змішуємо всі інгредієнти, зазначені в рецепті, і заправляємо рослинною олією. Готову страву прикрашаємо листям салату.Грибний салат з куркою

Читайте також:

Додати коментар