Канапе на Новий 2023 рік: рецепти

Бутерброди – безпрограшний варіант будь-якого свята. Це проста в приготуванні страва, яку можна швидко та красиво оформити. Воно відмінно рятує як закуска, якщо запрошено велику компанію, але водночас подобається дітям. Є кілька варіантів рецептів канапе, які можна приготувати на Новий 2023, щоб урізноманітнити святковий стіл.

Канапе «Сім шарів»

Копчена або солона риба – ідеальна закуска для міцних напоїв. Часто її просто нарізають невеликими шматочками, але цікавіше подати її на Новий 2023 як складову канапе. Це сподобається всім і зробить новорічне меню різноманітним.

Інгредієнти рецепту розраховані на 8 порцій.

Канапе "сім шарів"

Що треба взяти:

  • французький батон – 1 шт;
  • масло вершкове – 20 г;
  • твердий сорт сиру на вибір Чеддер, Пармезан, Гауда, Едам, Конте, Тет Де Муан, Едамер, Маасдам, Маасдамер – 80 г;
  • зерниста червона ікра – 20 г;
  • сьомга – 20 г.

Можна скомбінувати 10 г червоної та 10 г чорної ікри. Це зробить канапе дорожчим, але набагато яскравішим і красивішим. У рецепті можна використовувати не лише сьомгу. Добре в цій страві «звучатиме» кета, форель чи лосось. Вони можуть бути слабосоленими або прикопченими.

Як приготувати:

  1. Підготувати батон. За бажання можна зробити тонкі грінки на сухій сковороді або з олією. Деякі вважають за краще робити їх фігурними. Для цього можна скористатися формами або вирізати форму ножем.

Хліб для канапе

  1. Трохи розм’якшене масло|мастило| намазати на батон.

Розм'якшене вершкове масло

  1. Вирізати сир за розміром шматочків хліба або натерти на дрібну терку та посипати, злегка утрамбовуючи.

Нарізаний кубиками сир

  1. На дерев’яну або металеву шпажку по черзі надіти 7 шарів, не залишаючи між ними вільного простору. За бажання кількість шарів можна міняти.

Етап приготування канапе з рибою

  1. Зверху на канапі розкласти ікру. Можна прикрасити рубаною зеленню.
Читайте так само:  Конкурси на Новий [nextyear] рік

Канапе з червоною рибою та ікрою

Канапе з млинців

Варіант, який підійде як ситне перекушування, а не просто закуски. Крім того, ці канапе виглядають дуже апетитно, тому ідеально підходять для святкового столу на Новий 2023 рік.

Канапе з млинців та риби

Що треба взяти:

  • вершковий сир – 400 г;
  • слабосолона сьомга – 400 г;
  • чорні або зелені оливки без кісточок – 100 г;
  • тонкі млинці – 10 шт.

Замість вершкового сиру чудово підійде жирний сир, збитий у блендері разом із сіллю та спеціями за смаком. Замість сьомги, вказаної в рецепті, іноді беруть слабосолону оселедець, і такий варіант ненабагато поступається класичному.

Як готувати:

  1. Приготувати млинці. Головна вимога – вони мають бути не дуже солодкими, але максимально тонкими.

Млинці для канапе

  1. На млинець накладають сир і довгий шматочок сьомги. Сир зручно видавлювати із кондитерського мішка або шприца.

Етап приготування канапе з млинців

  1. Млинець згортають у рулет. Робити це потрібно щільно, щоб не залишалося порожнеч, інакше вміст випадатиме.
  2. Після того, як усі млинці загорнуті, їх складають на тарілку та відправляють у холодильник на 1-2 години. Там сир застигає, після чого канапе краще триматимуть форму і не розпадуться.

Етап приготування канапе з млинців

  1. Виймають заготовки з холодильника і гострим ножем розрізають на невеликі частини.

Млинці з сиром та рибою

Можна прикрасити верхню частину червоною або чорною ікрою.

Іноді рецепт доповнюють шматочком авокадо чи огірка. Так блюдо стає яскравішим і пікантнішим.

Млинці з рибою

Канапе із креветок

Цікавий варіант на Новий 2023 – канапе з креветок на шпажках. Страва незвичайна, смачна і привертає увагу. До того ж, все більш актуальною стає тема морепродуктів на святковому столі.

Канапе з креветками

Що треба взяти:

  • креветки середнього розміру чи великі – 800 г;
  • оливкова олія – склянка;
  • світле фільтроване пиво – 0,4 л;
  • лимон чи лайм – 1 шт;
  • часник – 5 зубчиків;
  • твердий сир – 300 г;
  • чорні чи зелені оливки – 1 банка;
  • сіль, перець, мелений розмарин, орегано – до смаку.
Читайте так само:  Новий [nextyear] рік в Абхазії

Замість оливкової олії можна взяти іншу рослинну, але фахівці вважають, що саме такий варіант найкраще поєднуватиметься з креветками. Іноді господині замінюють ці морепродукти на мідії або морські гребінці, що теж виходить смачно, але робить блюдо дорожчим. Натомість підготовка зводиться до мінімуму, оскільки етап очищення від панцирів відсутній.

Як приготувати:

  1. Проводять підготовку: відварюють або розморожують креветок, відривають голови та знімають панцирі.

Очищені креветки

  1. Готують спеціальний маринад. Для цього змішують світле пиво, сік лайма чи лимона, сік часнику та спеції. У цьому маринаді потрібно дати напівфабрикату настоятися – чим довше, тим смачнішою буде страва. Зі спеціями можна надійти на свій розсуд: додати їх у маринад, щоб вони просочили заготівлю, або посипати ними вже готове блюдо. Все залежить від особистих уподобань.

Креветки для канапе

  1. Підготовлені морепродукти обсмажують на сковороді в оливковій олії. Ще один варіант – приготувати їх на грилі: так блюдо буде ще ніжнішим, смачнішим і кориснішим. Не треба довго смажити їх, бо м’ясо стане твердим. Достатньо термічної обробки протягом 3-4 хвилин.

Обсмажені в олії креветки

  1. Після того, як креветки трохи охолонуть, їх акуратно нанизують на шпажки. Великі фіксують у двох місцях: у верхній та хвостовій. Між верхом та низом можна розмістити оливку. Ті, що менші, можна просто нанизати по центру, а оливку розташувати під ними. Потім сир нарізають кубиками і фіксують у нижній частині. За рахунок цього канапе твердо стоятиме у вертикальному положенні.

Така закуска ідеально підходить не тільки до міцних напоїв, але і до вина або шампанського.

Відео: 7 видів дуже смачних канапе

Читайте також:

Читайте також:

Додати коментар