Гарячі страви на святковому столі на Новий 2020 рік

Гарячі страви будуть обов’язково на кожному святковому столі на Новий 2020 рік. Жінки хочуть здивувати гостей, тому шукають нові та оригінальні рецепти. Так як господиня року Щур вважається невередливим і всеїдних тварин, гаряче можна приготувати з свинини, птиці, яловичини, риби та ін.

Праздничные горячие блюда

Запечений лосось на овочевому гарнірі

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 великих стейка лосося (їх поділяють на дві частини, прибираючи хребетну кістку);
  • морква – 200 г;
  • брокколі – 200 г;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль і перець за смаком;
  • коричневий цукор – 3 ст. ложки;
  • соєвий соус – 3 ст. л.;
  • мед – 1 ст. л.;
  • насіння кунжуту – 2 ч. л.
Запеченный лосось

Моркву почистити і порізати кружечками завтовшки близько 0,5 див Брокколі розділити на невеликі суцвіття. Також можна використовувати заморожені вже нарізані овочі.

Помістити їх в миску, посолити і поперчити, влити масло, добре перемішати. Щільно укласти в один шар на деко, застелене пергаментом. Покласти зверху лосось, шкурою вниз. В мисочці змішати цукор, соєвий соус, мед і кунжут.

Рясно змастити отриманим соусом лосось. Випікати 15 хвилин в духовці при 200С.

Примітка. Овочі вийдуть хрусткими. Якщо необхідно, щоб вони були м’якше, рибу можна прибрати і продовжити запікати овочі ще 7-10 хвилин.

Курка з помідорами черрі

 Інгредієнти на 4 порції:

  • куряче філе-2 половинки;
  • помідори черрі – 500 г;
  • сир бринза – 200 г;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль і перець за смаком;
  • трави: орегано, базилік;
  • лимонний сік – 1 ст. л.
Курица с томатами черри

В кулінарний пакет помістити помідори, філе, сіль, перець, спеції, рослинна олія. Добре перемішати, але дуже акуратно, щоб не пошкодити помідори. Залишити на 15-20 хвилин. Висипати все на деко, застелене пергаментом. Розправити, щоб філе на покривало помідори або навпаки.

Читайте так само:  Корисний подарунок дідусеві на Новий 2020 рік

Курку полити лимонним соком і покласти зверху бринзу, нарізану прямокутниками товщиною приблизно 0,5 див. Запікати в духовці 25 хвилин при температурі 200С. На сирі повинна утворитися апетитна скоринка.

Для цього можна використовувати функцію «Гриль» в духовці або за 5 хвилин до кінця приготування збільшити температуру.

Свинячі реберця по-канадськи

Готуються реберця дуже просто, але яблучний соус робить їх смак просто незрівнянним.

Ніжне м’ясо з солодкувато-карамельним присмаком вразить навіть вишуканого гурмана. Ви зможете здивувати гостей цим простим у приготуванні стравою. Слід підготувати наступні інгредієнти:

  • 0,8-1 кг ребер;
  • 80-100 г яблучного пюре (1-2 яблука);
  • 80-100 г томатного соусу або кетчупа; 3 стіл. ложки соєвого соусу;
  • 0,5 ч. ложки кориці;
  • 1 стіл. ложки коричневого цукру;
  • 1-2 стіл. ложки лимонного соку;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 0,5 ч. л. сухого часнику;
  • чорний і пекучий перець;
  • сіль.
Свиные ребра

Щоб приготувати ніжне м’ясо, виконайте нескладні дії: Ребра розділіть на порційні частини. Промийте і висушіть серветкою. Потім відставте їх в сторону і займіться приготуванням маринаду.

Готове яблучне пюре (підійде дитяче харчування) змішайте зі спеціями і кетчупом або томатним соусом. Якщо немає сухого часнику, можна взяти пару зубчиків звичайного і пропустити через м’ясорубку.

Порада! Пюре можна приготувати зі свіжих яблук. Очистіть фрукти від шкірки і насіння, поріжте шматочками. Відправте на 5-7 хвилин в мікрохвильовку, щоб яблука стали м’якими. Розімніть виделкою до однорідного стану.

В приготований маринад помістіть ребра. Слідкуйте, щоб маринад повністю покривав м’ясо. Залиште на пару годин. Викладіть ребра на деко і накрийте фольгою. Запікайте в духовці при температурі 180-200 градусів 40-50 хвилин.

Зніміть фольгу і продовжуйте запікати до появи золотистої скоринки, періодично змащуючи залишками маринаду. Відразу подавайте на стіл з будь-яким гарніром. Якщо залишився маринад, проваріть його на невеликому вогні і подайте в якості соусу.

Читайте так само:  Подарунки на Новий рік 2020 своїми руками

Курячі «кишеньки» з грибами

Серед новорічних гарячих страв 2020 багато рецептів з фото, з яких можна вибрати смачні варіанти для святкового застілля.

Заслуговують на увагу курячі “кишеньки”, з приготуванням яких впоратися навіть молода і недосвідчена господиня. До того ж потрібно нескладний набір продуктів:

  • 2 курячих філе;
  • 100 г сиру;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 100-150 г грибів;
  • 3 стіл. ложки оливкової олії;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 2 зубчики часнику;
  • сіль і перець.

Спочатку потрібно замаринувати м’ясо. У курячому філе потрібно зробити надрізи так, щоб вийшов «кишеньку». Пропущений через прес часник змішайте з паприкою, оливковою олією і перцем.

https://www.youtube.com/watch?v=v9eCuQIgWOY

При бажанні можна використовувати улюблені трави. Приготовленої сумішшю потрібно добре натерти підготовлені філе.

Складіть їх в миску і відставте в сторону, а поки займіться начинкою. Гриби поріжте невеликими шматочками і обсмажте на сковороді. Додайте до грибів тертий сир і рубаний зелений лук.

Перемішавши. Начинка готова. Гриби з сиром покладіть в Курячі “кишеньки”. Закріпіть їх зубочисткою, щоб не відкривалися під час запікання. Покладіть на деко і накрийте фольгою. Запікайте 30-40 хвилин, накривши філе фольгою. Потім фольгу приберіть і готуйте ще 5-10 хвилин до появи апетитною скоринки.

Індичка в медово-гірчичному соусі

Збірник рецептів гарячих страв на Новий 2020 рік може доповнити і запечена грудинка індички в пікантному соусі. Для приготування знадобиться трохи часу і простий набір продуктів:

  • 500-600 г філе індички;
  • 2-3 ч. л. меду,
  • 1 ч. л. прованських трав;
  • 1-2 ч. л. гірчиці;
  • 1-2 ст. л. апельсинового соку;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і перець.

Щоб м’ясо вийшло смачним і ароматним, необхідно його заздалегідь замаринувати. Для цього промийте і просушіть серветкою грудинку. Натріть її з усіх боків сіллю, перцем і прованськими травами.

Читайте так само:  Модні тенденції в прикрасах кабінету до Нового 2020 року
Индейка в соусе

Помістіть в миску, полийте зверху апельсиновим соком. Він не тільки додасть особливий смак м’ясу, але і зробить його ніжним і м’яким. Накрийте миску харчовою плівкою і відправте індичку в холодильник хоча б на годину. Маринувати можна і цілий день.

Мед змішайте з оливковою олією і гірчицею. Якщо мед зацукрувався, спочатку розтопіть його. Отриманою сумішшю натріть філе індички. Можна додати трохи улюблених трав.

Запікайте грудинку при температурі 180 градусів, поки зверху не з’явиться рум’яна кірочка. Періодично поливайте м’ясо соком з дека. Перед подачею порційно наріжте.

Читайте також:

Додати коментар