Home Новий рік Бутерброди на Новий 2023 рік

Бутерброди на Новий 2023 рік

В 2019rik
0 коментар 0 перегляди

Бутерброди залишаються однією з найпопулярніших страв на святковому столі, тому під час зустрічі Нового 2023 вони теж будуть присутні у багатьох у новорічному меню. На фуршетах вони часто стають основною стравою, але навіть при повному сервіруванні їхня роль не зменшується.

Холодні бутерброди

Цікаві та смачні бутерброди на Новий 2023 приготувати просто. Найкраще не відкладати перше знайомство з рецептом до останнього, а випробувати його заздалегідь, щоб не було неприємних сюрпризів.

Перевага холодних бутербродів у тому, що вони дають величезні можливості у декоруванні. Саме до цієї категорії відносяться наймальовничіші закуски. Можна знайти варіанти для будь-яких категорій: для дітей, вегетаріанців, любителів морепродуктів, грибів та ін.

Зі шпротами

Ця страва давно стала класикою новорічного столу і залишається улюбленою. Стандартний варіант вже не викликає такого ажіотажу, як за часів СРСР, але користується популярністю. Можна і видозмінювати традиційний рецепт, наприклад, зробити аналог із додаванням авокадо.

Бутерброди зі шпротами

Що знадобиться:

  • стигле авокадо – 0,5 шт.;
  • лайм чи лимон – 0,5 шт.;
  • пір’яна цибуля для прикраси – кілька пір’я;
  • житній хліб чи французький батон;
  • сирний сир – 2-3 ст. л.;
  • шпроти – 1 банку;
  • мелений перець – до смаку.

Як готувати:

  1. Нарізати хліб тонкими шматочками. Деякі люблять для цього рецепту зробити тости, тоді батон чи хліб потрібно заздалегідь обсмажити. Хліб у тостері
  2. Авокадо почистити, відокремити від шкірки і подрібнити вилкою. Чим воно стигліше, тим закуска буде ніжнішою за смаком. Половинки авокадо
  3. Сирний сир змішати з авокадною масою, додати перець і намазати на хліб. Зверху викласти пару шпротів.
  4. Прикрасити закуску нарізаною цибулею, лаймом або лимоном.

Простота цього рецепту дозволяє приготувати страву буквально за кілька хвилин до початку заходу.

З морепродуктами

Морепродукти стали обов’язковим компонентом будь-якого меню на Новий рік.

Бутерброди з морепродуктами

Що знадобиться:

  • мікс або коктейль із морепродуктів – 180 г;
  • хліб;
  • гуакамоле – 200 г;
  • редис – кілька штук.

Як готувати:

  1. Морепродукти попередньо розморожуються та відварюються. Важливо не переварити їх, щоб вони залишилися ніжними, а не перетворилися на тверду субстанцію. Морепродукти на тарілці
  2. Гуакамоле потрібно намазати на хліб шаром кілька міліметрів. Хліб із авокадо
  3. На цей шар кладуть тонкі слайси з редису.
  4. Зверху гарно викладають морепродукти.
Читайте так само:  Зустріч Нового [nextyear] ріка на Гоа

Така закуска буде не лише смачною, а й дуже корисною.

Для вегетаріанців

Вегетаріанство вибирають для себе все більше слов’ян, але це не означає, що стіл на Новий 2023 буде для них позбавленим смачних бутербродів. Наприклад, рецепт зі спаржею та горіхами оцінять не лише прихильники вегетаріанської їжі, а й затяті м’ясоїди.

Бутерброди зі спаржею

Що знадобиться:

  • батон;
  • спаржа біла чи зелена – 300 г;
  • оливкова олія – 3 ст. л.;
  • сир маскарпоне – 100 г;
  • волоський або кедровий горіх – 50 г;
  • білий кунжут – 10 г.

Як готувати:

  1. Заморожену спаржу потрібно відварити у трохи підсоленій воді. При цьому можна поставити пучок у окріп так, щоб верхівки пагонів залишалися зовні. Вони обробляться парою і стануть м’якими.
  2. Після обсмажують спаржу на оливковій олії. Достатньо витримувати по кілька хвилин з кожного боку.
  3. Хліб намазують тонким шаром маскарпоне.
  4. Потім викласти спаржу, посипати бутерброди кунжутом, різаними волоськими горіхами або кедровими горішками.

Цей рецепт оцінять також ті, хто дотримується принципів правильного харчування, оскільки страва корисна, а всі інгредієнти ідеально поєднуються між собою.

Дієтичні

Переїдання – часта проблема при святкуванні Нового року, тому рецепти дієтичних закусок для новорічного столу будуть дуже доречними. Серед них можна зустріти дуже прості, але при цьому не менш смачні.

Низькокалорійний та корисний бутерброд з помідорами припаде до смаку любителям середземноморської кухні, а господині цінують у ньому швидкість приготування.

Бутерброди овочеві

Що потрібно:

  • хліб для тостів;
  • часник – 2 зубки;
  • помідори – 300 г;
  • оливкова олія – 2 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • італійські трави – щіпка;
  • кунжут – щіпка;
  • червоний чи зелений базилік.

Як приготувати:

  1. Зробити тости, після чого натерти їх часником і підсмажити в тостері ще кілька хвилин. Підсмажені тости
  2. Нарізати дрібними кубиками помідори, змішати їх із пропущеним через тиснення часником та оливковою олією. За бажання можна додати італійські трави.
  3. Викласти намазку на тости і прикрасити зверху базиліком, посипати кунжутом.
Читайте так само:  Новий [nextyear] рік в Сочі

Бажано готувати страву безпосередньо перед подачею до столу, щоб тости не встигли розмокнути від помідорів.

Для дітей

Не завжди смаки дітлахів збігаються з уподобаннями дорослих, тому добре передбачити для них особливі закуски. Такі бутерброди з сиром та ківі привернуть увагу своєю яскравістю та оригінальністю.

Бутерброди з ківі

Що взяти:

  • плавлений вершковий сирок – 1 шт.;
  • майонез – 1 ст. л.;
  • стиглий ківі – 1 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • хліб.

Як приготувати:

  1. Плавлений сир розім’яти виделкою, щоб він був однорідною консистенцією. Можна використати блендер. Сирна маса
  2. Змішати його з майонезом та часником, збити.
  3. Намастити товстим шаром намазку на хліб.
  4. Ківі нарізати поперечними шматочками, попередньо очистивши від шкірки.
  5. Викласти слайси фруктів на сирну масу.

Ця страва ідеально підходить для дорослих як закуска. Але в такому разі рекомендується збільшити кількість часнику у сирній масі у 2-3 рази.

Гарячі бутерброди

При продумуванні святкового меню для зустрічі Нового 2023 варто звернути увагу на рецепти гарячих бутербродів. Вони ситні, апетитні і можуть замінити собою основні страви.

Хоча час їх приготування зазвичай більше, ніж приготування холодних закусок, зате вони стають справжніми шедеврами кулінарії.

З лаваша

Для любителів сирійської, дамаської, лівійської чи вірменської кухні ідеально підійдуть бутерброди на основі лавашів.

Лаваш із начинкою

Що знадобиться:

  • тонкі лаваші, які не ламатимуться при згинанні – 2 шт.;
  • ковбаса вареня – 200 г;
  • сир твердих сортів – 100 г;
  • великий м’ясистий помідор – 1 шт.;
  • майонез – 3-4 ст. л.;
  • рослинна олія – 70 мл;
  • сіль за смаком;
  • зелень для прикраси.

Як готувати:

  1. Кожен лаваш розрізають на 4 однакові частини. Лаваш та зелень
  2. Нарізають соломкою ковбасу та розкладають у середину кожного шматка. Нарізана шинка
  3. Також надходять із помідорами та сиром. Якщо помідор соковитий, з нього виймають м’якоть, щоб лаваш не розкис.
  4. Зверху все змащують майонезом і загортають бутерброди на зразок фаршированих млинців.
  5. Потім все обсмажують на сковороді з олією до хрусткої скоринки.

Така закуска хороша і в гарячому, і холодному вигляді.

Читайте так само:  Новий [nextyear] рік у Воронежі

Міні-піца

Італійська піца чудова, але її не завжди зручно, особливо під час свята. Зовсім інша річ – такі прості бутерброди, які чудово підійдуть для святкування Нового 2023 року.

Міні-піца з ковбасою

Що знадобиться:

  • батон;
  • ковбаса (будь-який різновид) – 15 г;
  • помідори – чері – 2-3 шт. або звичайні – 1 прим.;
  • твердий сир – 100 г;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • майонез – 3 ст. л.

Як готувати:

  1. Дрібно кубиками нарізають ковбасу та помідори. Якщо є черрі, їх можна нарізати на чверті. Також можна натерти ковбасу на тертці, щоб закуска була ще ніжнішою.
  2. Твердий сир натирають на великій або середній терці.
  3. Все це перемішують із майонезом і викладають на шматки батона.
  4. Міні-піци відправляють у духовку на 7-8 хвилин.
  5. Зверху для прикраси посипають різаним кропом.

Якщо є бажання досягти більшої подібності з піцою, можна перед запіканням притрусити заготівлі орегано.

З грибами

Серед усіх грибів печериці вважаються найпростішими для травлення. Може, саме з цієї причини вони фігурують у багатьох рецептах новорічних страв. Бутерброди з печерицями та сиром стануть родзинкою святкового столу.

Бутерброди з грибами

Що знадобиться:

  • хліб – 1 батон;
  • гриби – 180 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир твердого ґатунку – 100 г;
  • майонез – 4 ст. л.;
  • вершкове масло – 1 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком.

Етапи приготування:

  1. Печериці промивають холодною водою і дрібно нарізають кубиками.
  2. Потім шаткують цибулю, а сир труть на тертці.
  3. Змішують цибулю, сир, гриби і додають туди майонез та приправи.
  4. Суміш викладають на хліб та ставлять у духовку, розігріту до 180°С. Там закуски готують 20 хвилин.

Найсмачніші вони відразу після приготування, доки не встигли охолонути.

Відео: 6 оригінальних рецептів святкових бутербродів

Читайте також:

Вам також може сподобатися

Залишити коментар

News24 – найактуальніші новини України, які оновлюються кожної хвили 24 години на добу. Новини Екононіми, фінансів та передбачень на кожень день. Читайте останні новини та слідкуйте за нами

Вибір редакції

Останні новини