5 лайфхаків за японським столом, які перетворять новачка на справжнього самурая

Буквально все в японській кухні змушує закохатись в себе з першого погляду: неймовірний смак, унікальна подача та використання корисних інгредієнтів — усе це просто не може не підкорити. Як результат — всесвітня любов мільйонів людей та неймовірний попит на японські страви у будь-якому куточку земної кулі. Багатьом українцям також прийшлись до смаку страви японської національної кухні, але що робити, якщо ви лише починаєте своє знайомство з кухнею загадкової Японії?

Ні для кого не секрет, що суші та роли неможливо просто так взяти, сісти і з’їсти, адже в японській кухні не використовують звичні нам способи вживання їжі як от виделки або ложки. Тож як бути? Команда KAIFUI SUSHI заспокоює усіх новачків та розповідає про 5 головних правил за японським столом, дотримуючись яких ви перетворитесь з новачка на справжнього самурая! Почнемо!

Особливості японської кухні

Як і майже у будь-якої кухні світу, японська теж має свої особливості, які і роблять її унікальною. Суші та роли — вершина японської кулінарної традиції, тому не дивно, що саме з них більшість розпочинає своє знайомство з місцевою кухнею. Окрім незвичної форми страв, людей дивує ще й спосіб вживання японських страв — палички для їжі хасі. На перший погляд, такі дрібнички можуть насторожити, але якщо бути чесним, то саме завдяки таким дрібницям ви отримаєте не просто смачну страву, а справжній квиток до Японії, де можете ознайомитись з місцевими звичаями та ритуалами. Давайте ж дізнаємось як саме, а головне — як правильно користуватись цими ритуалами?

Правило №1 — суші та роли обов’язково їдять за допомогою паличок

Це перше, що ви дізнаєтесь замовляючи суші та роли в будь-якому закладі. Якщо вам раптом подали суші без паличок, то скоріш за все більше не треба відвідувати подібні заклади. Усі суші та роли подаються з обов’язковим набором: палички хасі, васабі, імбир, соєвий соус та безпосередньо сама страва. Якщо ви вперше вирішили скуштувати суші, то вкажіть це при замовленні — майстри команди Кайфуй покладуть вам учбовий набір паличок. З ним розпочати своє знайомство з кухнею японців — простіше простого.

Читайте так само:  Как дешево выбрать ноутбук в Киеве

А ось чого точно ні в якому разі не треба робити — наколювати суші та роли на палички. Для японців такий жест може здатись не просто образливим, а ще й створить незручну ситуацію. Для цього запам’ятайте: є лише один правильний спосіб вживання японських страв — берете паличками суші, вмочуєте їх в соєвий соус та їсте. Але…

Правило №2 — не виходить їсти паличками? Можна руками!

Традиції традиціями, але проти здорового глузду ніхто не піде. Незважаючи на те, що Японія — це країна, де традиції, мабуть, шанують так, як ніде в світі, проте вони готові робити виключення, особливо для представників інших країн. У цьому проявляється японський підхід — це більш поблажливіть, ніж повага з боку місцевих жителів. Тому, якщо палички — не для вас, не цурайтесь їсти суші руками, але виключно, якщо замовляєте суші лише для себе. Адже якщо вам принесли суші на компанію — кожен має вживати їх лише паличками.

Правило №3 — існує певна послідовність

Так, як ми вже казали вище — суші неможливо просто так взяти, сісти і з’їсти. Існує певна послідовність, за якою спочатку слід вживати спочатку теплі та перші страви, після чого можна сміливо переходити до закусок. Тому якщо вам подали сет, до складу якого входять теплі або запечені роли — починайте саме з них, а вже потім переходьте до інших.

Правило №4 — жодних “як не з’їм, то понадкусую”!

Японія — це азіатська країна з азіатською культурою, тому не дивно, що деякі речі можуть здатись незвичними, а в деяких випадках навіть дивними представникам європейської культури. Тут прийнято їсти страву повністю, якою б великую вона не здавалась, тому кожен рол та суші ви маєте вживати повністю. Не можна надкусити, а потім доїсти. До того ж, якщо ви залишаєте після себе страву недоїженою — це пряма образа для шеф-кухара, оскільки таким чином в Японії повідомляють кухареві, що його страви не сподобались клієнту. Саме тому рекомендують замовляти таку кількість суші, яку ви зможете без вагань з’їсти.

Читайте так само:  Сыворотки для лица от Yves Rocher: эффективность и правила использования

Правило №5 — соєвий соус

Безперечний король серед усіх японських приправ також вимагає до себе особливого відношення. Японці вважають, що якщо додати до суші та ролів занадто багато соєвого соусу, то смак страви назавжди буде зіпсовано. Тому старайтесь вмочувати суші у соєвий соус зі сторони риби, а не рису, щоб ті не поглинули занадто багато соєвого соусу.

Ці 5 правил вбережуть вас від недорозумінь за будь-яким столом, прикрашеним японською кухнею. А якщо ваш стіл ще не прикрашають вишукані суші сети та роли — просто зателефонуйте до Кайфуй Суші Хмельницький та оберіть що вам до смаку!

KAIFUI SUSHI — справжні суші за автентичними японськими рецептами в будь-яку точку вашого міста!

Читайте також:

Додати коментар